Veïns per Rubí presentarà una moció per reclamar el servei postal universal a Sant Muç

incendi
Un incendi en un barranc de difícil accés crema 1 hectàrea de vegetació a prop de Ximelis
17 de mayo de 2022
Rubí se suma a la commemoració del Dia Internacional dels Museus
17 de mayo de 2022

Veïns per Rubí presentarà una moció per reclamar el servei postal universal a Sant Muç

Redacció

El grup municipal de Veïns per Rubí (VR) presentarà una moció en el Ple del mes de maig per tornar a reclamar el servei postal universal a la urbanització de Sant Muç. Per a la formació, “és una contradicció i un greuge comparatiu que altres urbanitzacions similars en el nostre entorn, en molts municipis del territori, tinguin aquest servei i Sant Muç no”.

El servei postal no arriba a Sant Muç perquè Correus argumenta que es tracta d’un entorn disseminat o especial. Així, el veïnat ha d’anar a recollir les cartes a caselles postals que va haver d’habilitar l’associació de veïns fa molts anys o apartats postals a Correus, servei que han d’abonar de la seva butxaca.

Veïns per Rubí recorda que el servei postal universal està garantit per l’estat a tot el territori nacional i inclou les activitats de recollida, admissió, classificació, transport, distribució i lliurament d’enviaments postals nacionals i transfronterers, tant de cartes i targetes postals de fins a 2 km, com de paquets postals de fins a 20 kg. Sociedad Estatal Correos y Telégrafos, Sociedad Anónima, té adjudicat el servei fins al 2026. 

La formació assenyala que el servei es regeix per principis com l’equitat, iguals prestacions per a usuaris que estiguin en condicions similars, i la no discriminació, sense diferenciar entre els usuaris que es trobin en condicions anàlogues. Uns principis que no es compleixen a Sant Muç, ja que el servei postal universal no es presta a la urbanització. 

En aquest sentit, amb la moció, VR vol que el consistori reclami de nou a la Comissió Nacional dels Mercats i la Competència, qui ha de vetllar pel servei, i a Correus, que es presti el servei postal universal a la urbanització de Sant Muç. La formació també lamenta que “en els últims 20 anys cap govern municipal hagi sigut capaç d’acompanyar als veïns i veïnes de Sant Muç, amb el suport jurídic de l’administració local, per aconseguir aquest servei bàsic”.

VR demana que es presti el servei postal ordinari a Sant Muç

ÚLTIMES NOTÍCIES PUBLICADES