Rubí s’estanca en la recollida selectiva de residus i segueix a la cua de la comarca

desaparegut
Els Mossos busquen un home desaparegut a Rubí el 23 de març
29 de marzo de 2022
trànsit
Avís preventiu per nivells elevats de partícules contaminants a tot el país
29 de marzo de 2022

Rubí s’estanca en la recollida selectiva de residus i segueix a la cua de la comarca

Redacció

El Consell Comarcal del Vallès Occidental ha fet públiques les dades provisionals sobre la recollida i la selecció de residus i aquestes no són bones per Rubí. La ciutat en el darrer any no ha incrementat el percentatge de la fracció de recollida selectiva, que continua sent del 38%, mentre que la fracció resta, el que es recull al contenidor gris, representa el 61%. Aquest estancament suposa allunyar-se molt de l’objectiu de la Unió Europea d’arribar al 50% de la recollida selectiva, que estava marcat pel 2020. Rubí, ni tan sols ha estat capaç d’arribar a l’objectiu que es va marcar el Consorci de Residus del Vallès per al 2021 i que era d’arribar al 43%.

A més, aquest balanç negatiu tampoc serveix a Rubí per sortir de la cua dels municipis que menys reciclen a la comarca. És el segon que menys recollida selectiva té, només superat per Sabadell, el municipi que menys recicla del Vallès Occidental. Matadepera, Ullastrell, Vacarisses i Palau Solità i Plegamans són els municipis que més reciclen.

El que sí que s’ha produït és una reducció de residus, tant en la fracció resta com en la recollida selectiva, però molt petita, de 471 tones. Durant el 2021, la ciutat va generar un total de 34.548,37 tones, de les quals 13.334,87 corresponen al reciclatge i 21.213,50 a la fracció resta.

Pel que fa a la naturalesa dels residus, s’ha incrementat el reciclatge de la fracció orgànica (0,32%), els envasos (0,69%), la fracció vegetal (6,73%), altres residus de la deixalleria (24,76%) i els residus tèxtils (8,6%). En canvi, ha disminuït el nombre de residus reciclats de vidre (0,57%), de paper i cartró (7,4%) i voluminosos (14,7%).

ÚLTIMES NOTÍCIES PUBLICADES