L’AUP retreu al govern la manca de polítiques de reciclatge

Torna la sarsuela a La Sala amb l’espectacle ‘Mistela, candela, sarsuela’
23 de noviembre de 2021
El Servei Local de Català ofereix nous cursos a partir del gener
23 de noviembre de 2021

L’AUP retreu al govern la manca de polítiques de reciclatge

Coincidint amb la Setmana de la Prevenció de Residus, l’Alternativa d’Unitat Popular (AUP) ha aprofitat per fer una crítica a les polítiques que el govern fa en relació al reciclatge. 

Durant aquests dies, s’estan realitzant activitats per sensibilitzar la ciutadania sobre la necessitat de reduir els residus i d’augmentar el reciclatge, però l’AUP considera que això no és suficient: “A Rubí i altres municipis catalans l’increment dels darrers anys en la recollida selectiva és mínim i el balanç de les polítiques de recollida de residus a la ciutat és nefast”, ha expressat en un comunicat. 

D’altra banda, l’Alternativa ha tornat a posar sobre la taula la necessitat d’avançar cap a un model porta a porta per tal d’incrementar el percentatge de recollida, que segons els plans estratègics supramunicipals hauria de ser d’un 55% el 2025 i que actualment és del 39,95%: “Aquest sistema no acaba d’arribar mai a Rubí. Fa anys que el demanem i la resposta acostuma a ser que s’ha d’estudiar”. Per l’AUP, aquest sistema és “indispensable” i “urgent” per tal d’augmentar la recollida selectiva. 

El regidor de Medi Ambient, Andrés Medrano, va explicar fa uns dies que l’any vinent es posarà en marxa un sistema de porta a porta de residus pels comerciants del centre. D’altra banda, l’Ajuntament ha dit que està valorant implementar el porta a porta en altres espais de la ciutat i utilitzar sistemes d’identificació de l’usuari per augmentar el reciclatge.