Avís preventiu per nivells elevats de partícules contaminants a tot el país

reciclatge
Rubí s’estanca en la recollida selectiva de residus i segueix a la cua de la comarca
29 de marzo de 2022
obres aigua
S’inicien les obres de renovació de la xarxa d’abastament del carrer Marconi
29 de marzo de 2022

Avís preventiu per nivells elevats de partícules contaminants a tot el país

Redacció

La Direcció General de Qualitat Ambiental i Canvi Climàtic ha enviat un avís preventiu per nivells moderats de contaminació de l’aire pel contaminant PM10 a tot Catalunya. La mitjana diària dels nivells d’aquestes partícules durant el dilluns ha estat superior al valor de 50 μg/m³ en 9 punts de mesurament, quatre dels quals estan a la Zona de Protecció Especial, de la qual forma part Rubí. 

La previsió a 24 hores indica que els nivells es mantindran elevats i es podria superar el valor diari de 50 μg/m³ durant aquest dimarts a qualsevol punt del territori, ja que es preveu que la situació d’intrusió de pols sahariana s’intensifiqui.

Entre les mesures que es recomanen a la població hi ha la d’evitar realitzar trajectes a peu o amb bicicleta en els carrers molt freqüentats pel trànsit, utilitzar el transport públic i reduir si és possible els desplaçaments amb vehicle privat. També es recomana fer una conducció eficient i regular la climatització a les llars, a més d’assegurar el bon funcionament de les calefaccions de combustibles fòssils.

ÚLTIMES NOTÍCIES PUBLICADES