La Diputació destina més de 100.000 euros per millorar les escoles públiques de Rubí

olímpic moha
L’Olímpic arrenca la competició amb victòria davant del Fonsanta Fatjó
29 de marzo de 2021
autisme rubitea
RubiTEA reivindica amb un vídeo més oportunitats en l’educació i l’ocupació per a les persones amb autisme
30 de marzo de 2021

La Diputació destina més de 100.000 euros per millorar les escoles públiques de Rubí

La Diputació de Barcelona ha aprovat el Pla de xoc d’equipaments responsables 2030, amb una dotació de més de 6 milions d’euros, amb l’objectiu de millorar els centres educatius públics de la província de Barcelona. Concretament, les inversions han de servir per impulsar mesures d’eficiència energètica i per fomentar la seva relació amb l’entorn i el seu ús públic. Del més d’un milió d’euros que rebran més d’una vintena de municipis del Vallès Occidental, 117.383,80 euros aniran destinats a les escoles públiques de Rubí.

La distribució d’ajuts s’ha calculat amb variables i criteris objectius que atenen tant a una dimensió poblacional com a una dimensió d’equitat, sense oblidar que s’estableix un import mínim de 1.500 euros per destinatari. En total, el projecte arribarà a gairebé 1.500 centres públics de la província, el que suposa que se’n beneficiaran més de 300.000 estudiants.

Segons la Diputació de Barcelona, el parc d’escoles està envellit i els aspectes de manteniment són una de les majors fonts de queixa de les famílies dels municipis pel seu estat de conservació, així com per la poca eficiència de les seves instal·lacions. En aquest sentit, són necessàries inversions en clau de digitalització, eficiència energètica i actualització que permetin un millor ús dels espais i una millor adaptació a l’activitat principal. A la vegada, cal obrir i connectar els espais educatius a la col·laboració amb l’entorn i dotar-los de funcionalitat com espai públic, de forma que reverteixin en una millora en la igualtat, la cohesió social i l’aprofitament per part de la ciutadania.

El nou pla de xoc s’articula com un pla sectorial dins del Programa general d’inversions de la Diputació de Barcelona i està vinculat al compromís de la corporació d’impulsar els Objectius de Desenvolupament Sostenible i l’Agenda 2030.