Salut obre la vacunació de la tercera dosi als majors de 40 anys

Noves propostes de Rubí Jove centrades en l’esport i el suport emocional
29 de diciembre de 2021
L’il·lustrador rubinenc Max Saladrigas presenta ‘El millor germà del món’
30 de diciembre de 2021

Salut obre la vacunació de la tercera dosi als majors de 40 anys

El Departament de Salut ha anunciat avui que ha obert la vacunació de la dosi de reforç a totes les persones d’entre 40 i 49 anys, que ja poden demanar cita a través del portal vacunaciosalut.cat. Ja fa dies que els majors de 50 anys es poden vacunar, així com també aquells que van ser vacunats amb AstraZeneca i amb Janssen, a més dels infants a partir de 5 anys. “Les dosis de reforç per les persones que han rebut Pfizer o Moderna s’administren quan han passat sis mesos de la segona dosi i si han rebut Janssen o AstraZeneca, passats tres mesos”, ha explicat la secretària de Salut Pública, Carmen Cabezas. 

La dosi de reforç augmenta la immunitat, l’allarga i ajuda a reduir el risc d’ingressar a l’hospital a causa de la covid-19. A Catalunya s’han posat fins ara 13,6 milions de dosis de la vacuna, de les quals 1,8 ja són dosi de reforç. Es calcula que totes aquestes dosis han evitat entre 7.500 i 10.000 morts només a Catalunya, segons ha explicat la investigadora del Computational Biology and Complex Systems (BIOCOMSC) de la Universitat Politècnica de Catalunya, Carla Prats.

Més de 400 pacients crítics

La tercera dosi de la vacuna ha de servir, en part, per contenir l’expansió del virus, que s’ha multiplicat amb l’arribada de l’òmicron, la variant d’origen sud-africà. Als hospitals catalans hi ha més de 1.500 persones ingressades i més de 400 a l’UCI. A més, la situació està posant al límit els recursos de l’atenció primària i les autoritats han fet una crida als ciutadans que pateixen covid amb una simptomatologia lleu per tal que es quedin a casa. La directora del Servei Català de la Salut, Gemma Craywinkel ha explicat que al CAP “sempre s’atendrà les persones que no es troben bé, però que cal facilitar l’accés a qui realment ho pot necessitar”. D’altra banda, també ha demanat que es comuniqui de forma telemàtica o telefònica els casos positius per tal de fer el seguiment dels contactes.

ÚLTIMES NOTÍCIES PUBLICADES