Tot a punt per la Festa Major 2021, la festa del retrobament

caçadors de trastets residus
Una vintena d’escoles participen en la recollida de 240 kg de residus a l’entorn natural
22 de junio de 2021
pregó
Un emotiu pregó per donar el tret de sortida a la Festa Major
25 de junio de 2021

Tot a punt per la Festa Major 2021, la festa del retrobament

La Festa Major del 2021 serà molt diferent de les habituals, amb l’obligació de reservar entrades per molts actes –algunes ja s’han esgotat–, amb aforaments i grups reduïts i amb algunes activitats mítiques que no es podran fer. Però aquestes variables no faran que la Festa de Sant Pere sigui menys festiva, perquè hi haurà molts concerts musicals, muntatges escènics, gegants, sardanes, havaneres, dansa, raval de foc, circ, activitats infantils, proves esportives, exposicions i visites guiades.

L’alcaldessa de Rubí, Ana M. Martínez, va mostrar la seva satisfacció durant la presentació de la programació de la Festa Major de Rubí: “És com una benvinguda a una nova etapa que d’alguna manera ens acosta a la normalitat. Sabíem des del principi que aquesta seria una edició especial, però creiem que conserva bona part de l’essència de Sant Pere”.

És cert que algunes activitats més esperades i populars no es podran fer, com per exemple les Gitanes al carrer, la Nit Golfa a l’Escardívol, el Seguici de Festa Major, la jornada castellera o l’envelat a la plaça. Altres s’han hagut de readaptar, per exemple el raval de foc que substitueix el correfoc o les audicions de sardanes, que no es podran ballar, per posar alguns exemples.

En qualsevol cas, la programació és prou atractiva i popular per a tornar a gaudir de la Festa Major de Sant Pere, especialment després dels darrers mesos de pandèmia, sense pràcticament oci ni cultura.