Trastorns alimentaris, addicció a les pantalles o sexualitat, temes de tallers i exposicions a disposició dels centres educatius locals

setmana gent gran
Nova edició del programa d’activitats per a la gent gran, on tornen les propostes presencials
27 de septiembre de 2021
mercè Ribera
L’exposició ‘Perplexitat’ de Mercè Ribera ja es pot visitar a la sala Cèsar Martinell del Celler
27 de septiembre de 2021

Trastorns alimentaris, addicció a les pantalles o sexualitat, temes de tallers i exposicions a disposició dels centres educatius locals

tallers centres educatius

El Servei de Salut Pública de l’Ajuntament ofereix aquest curs prop d’una quinzena de tallers i exposicions a les escoles i instituts de la ciutat. Els centres poden sol·licitar les activitats, en funció dels seus interessos, a través de plataforma web de la Guia d’activitats i serveis educatius.

Una de les activitats proposades tracta la sexualitat en l’adolescència a través de la sèrie documental “Sexis”. / Ajuntament


L’oferta d’enguany inclou majoritàriament tallers presencials, però també un parell de virtuals organitzats amb la col·laboració de la Diputació de Barcelona. Les temàtiques són molt diverses i s’adapten a cadascuna de les etapes educatives.

Per a l’alumnat de primària, s’ofereix la visita a l’exposició Cuida’t les dents i activitats de prevenció de l’ús abusiu de pantalles i xarxes socials, de prevenció dels trastorns de l’alimentació i de primers auxilis.

Els nois i noies del primer cicle d’educació secundària tenen al seu abast tallers de prevenció del consum de tabac i alcohol, d’educació emocional orientats a aconseguir una bona autoestima, i de prevenció dels trastorns alimentaris.

Finalment, l’alumnat del segon cicle d’educació secundària pot beneficiar-se d’una exposició virtual sobre l’alcohol, de diversos tallers d’educació sexual , així com d’activitats de prevenció de l’ús abusiu de pantalles i xarxes socials, de primers auxilis i de prevenció de drogodependències en el context de la festa.


L’any passat, més de 1.700 alumnes van participar en algunes de les propostes. / DdR