L’exposició ‘Perplexitat’ de Mercè Ribera ja es pot visitar a la sala Cèsar Martinell del Celler

tallers centres educatius
Trastorns alimentaris, addicció a les pantalles o sexualitat, temes de tallers i exposicions a disposició dels centres educatius locals
27 de septiembre de 2021
tràfic de drogues
Els Mossos desmantellen un punt de venda de droga a Les Torres
27 de septiembre de 2021

L’exposició ‘Perplexitat’ de Mercè Ribera ja es pot visitar a la sala Cèsar Martinell del Celler

Mercè Ribera

La Sala Cèsar Martinell del Celler acull l’exposició ‘Perplexitat’, de l’artista rubinenca Mercè Ribera, fins al 28 de novembre. La pròpia autora la defineix com un projecte inusual dins el món de la fotografia, amb el qual no busca documentar la realitat, ni tan sols fer una interpretació d’ella a partir del món exterior, sinó aprofitar les eines que ofereix la fotografia per representar ficció i fabricar universos originats exclusivament a la seva ment.

“Utilitzo objectes, ninots, mobiliari a escala i tot allò que em sembli pertinent per a plasmar pensaments, emocions i realitats que conviuen en el nostre món interior paral·lelament a la realitat quotidiana”, explica Ribera.


L’artista, nascuda el 1964, va tancar el seu cicle com a escultora el 2017 amb una gran exposició al Celler titulada ‘Presències’. En aquella mostra, la rubinenca reunia escultures, maquetes i instal·lacions en què l’absència de l’ésser humà servia per expressar-ne una presència latent.

Una de les fotografies de “Perplexitat”. / Mercè Ribera

La pràctica escultòrica, i especialment l’experimentació amb un dels seus elements clau, la il·luminació, la va portar de manera natural cap a la fotografia. En aquest nou àmbit, Ribera ha seguit buscant un llenguatge propi, creant escenaris i buscant objectes i materials amb els quals parlar i transmetre el seu imaginari.

Activitats paral·leles
Paral·lelament a la mostra s’han organitzat tres activitats. La primera proposta es durà a terme el divendres 22 d’octubre al matí a la Sala de les Tines del Celler. El taller es titula ‘Fotoficcions ‘i està adreçat a l’alumnat de l’Escola d’Art i Disseny edRa. El dissabte 23 d’octubre, de 17 a 20 h, també a la Sala de les Tines, es podrà realitzar el mateix taller, que aquest cop s’obrirà a tot el públic major de 16 anys.


Per finalitzar, el divendres 29 d’octubre, a les 19.30 h, es portarà a terme a l’Espai Tremuja una conferència titulada ‘Mercè Ribera: Re-creant?’, a càrrec de Diego Espada, director del postgrau en fotografia i docent de fotografia al Grau de Comunicació Audiovisual i Multimèdia de la Universitat de Girona.

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *