Trobada entre l’Ajuntament i els jutjats per evitar desnonaments de famílies vulnerables

En marxa el procés per seleccionar vuit nous agents de Policia Local
3 de noviembre de 2021
Eugeni Gay guanya el Premi Screen de La Nuu amb l’obra ‘Desde la isla cuántica’
3 de noviembre de 2021

Trobada entre l’Ajuntament i els jutjats per evitar desnonaments de famílies vulnerables

La PAH reclama més celeritat en l’elaboració d’informes de vulnerabilitat per part de l’Ajuntament. / M.C.

Representants del Servei d’Habitatge i de Serveis Socials han compartit amb el deganat dels jutjats de Rubí la necessitat de disposar de més temps de reacció per protegir les persones vulnerables en situació de desnonament.

L’objectiu de la trobada era plantejar un espai de treball conjunt que millori la comunicació entre les dues institucions, especialment per abordar els casos de llançaments d’habitatges propietat de grans tenidors on visquin famílies en situació de vulnerabilitat.

En aquest sentit, des del consistori han plantejat al deganat la necessitat de disposar de més temps de reacció per protegir les persones vulnerables en situació de desnonament.

Ambdues parts han coincidit en l’anàlisi de la problemàtica i en la necessitat d’identificar, a través d’un treball tècnic conjunt, les dificultats que existeixen en el procediment i de cercar protocols d’actuació que les millorin, sempre dins del marc legal vigent.

“El nostre objectiu és millorar la comunicació amb els jutjats i treballar de forma que totes les parts implicades en el procés tinguem més temps de reacció per a protegir les persones vulnerables que es troben davant un desnonament”, ha explicat la regidora d’Habitatge, Ànnia Garcia.

La reunió també ha servit per explicar al partit judicial les limitacions amb què treballa l’Ajuntament. En aquest sentit, la regidora de Serveis Socials, Yolanda Ferrer, ha assenyalat que ”davant un desnonament, sempre oferim una solució temporal d’emergència a les famílies que ens permeti treballar en una solució residencial més definitiva”.

La PAH porta un mes acampada davant l’Ajuntament

La trobada entre representants de l’Ajuntament i el deganat dels jutjats arriba just quan fa un mes que la Plataforma d’Afectats per la Hipoteca (PAH) està acampada davant del consistori. Precisament, una de les reivindicacions del col·lectiu és que l’Ajuntament enviï a temps els informes de vulnerabilitat per evitar el desnonament de famílies que estan en situació de vulnerabilitat.