Un treball sobre la discriminació de les persones albines a l’Àfrica guanya el Premi Miquel Segura de Recerca

samuel vila protestant
‘Protestants, la història silenciada’, un documental que mostra el paper d’un rubinenc en l’expulsió d’Espanya del Pla Marshall
21 de septiembre de 2022
olimpic
L’Olímpic Can Fatjó s’estrena a la competició guanyant amb solvència a la UD San Lorenzo
21 de septiembre de 2022

Un treball sobre la discriminació de les persones albines a l’Àfrica guanya el Premi Miquel Segura de Recerca

Redacció

Carla Bello, del Col·legi Maristes Rubí, ha guanyat el 22è Premi Miquel Segura de Recerca amb el treball ‘Les persones amb albinisme a l’Àfrica subsahariana’. Bello ha investigat la discriminació de les persones en aquesta zona del món i s’interroga sobre si hi ha plans d’acció concrets i reals per protegir-les. El jurat n’ha valorat la metodologia emprada, la capacitat de síntesi i les conclusions obtingudes.

Els tres finalistes d’aquesta 22a edició dels guardons han estat: ‘Find my pet: self-sufficient mobile application simplifie the process of meeting pets again with their owners’ de Luis Castillo, del Col·legi Maristes Rubí (1r finalista); ‘Desenvolupament d’un sistema de doble detecció molecular per PCR pels virus de la pesta porcina clàssica i de la pesta porcina africana’, de Hafsa Oulad El Hadj i Natàlia Cardó, del JV Foix (2n finalista); i ‘Programació i anàlisi d’una xarxa neuronal artificial amb la capacitat de reconèixer paisatges’ (3r finalista), de Mouad El Messaori i Druss Sentís, del Duc de Montblanc. La present edició del premi ha registrat una participació de 20 treballs.

L’acte de lliurament dels premis va tenir lloc el dimarts al Castell de Rubí i també va servir per fer un reconeixement a l’alumnat que ha obtingut les millors notes d’accés a la universitat dels centres de secundària de Rubí. Es tracta de Nicole Rodríguez, Guilia Rossi i Carla López, de La Serreta; Carla Bello, Ingrid Salas i Luis Castillo, del Col·legi Maristes Rubí; Judith Agel, Judit Galobart i Emma Pascasio, de L’Estatut; Aina Cánovas, Ahlam Barrouhou i Maria Arias, del Duc de Montblanc; Andrea Antonio, Angelines Noemí Castillo i Júlia Molner, del Torrent dels Alous i Iris Puigdoménech, Hafsa Oulad El Hadj i Natàlia Cardó, del JV Foix.

Abans del lliurament dels guardons, es va oferir la xerrada ‘Una pinzellada de les Humanitats’, una conferència a càrrec de l’historiador Eduard Pugiventós.

ÚLTIMES NOTÍCIES PUBLICADES