‘Protestants, la història silenciada’, un documental que mostra el paper d’un rubinenc en l’expulsió d’Espanya del Pla Marshall

bicicletada
Gran èxit de la 22a edició de la Bicicletada del Mercat
21 de septiembre de 2022
premis miquel segura recerca
Un treball sobre la discriminació de les persones albines a l’Àfrica guanya el Premi Miquel Segura de Recerca
21 de septiembre de 2022

‘Protestants, la història silenciada’, un documental que mostra el paper d’un rubinenc en l’expulsió d’Espanya del Pla Marshall

Redacció

Aquest dissabte 24 de setembre la productora Clack presenta el documental ‘Protestants, la història silenciada’, a la Primera església protestants de Rubí, situada al carrer Colom 4-6. Es tracta d’un audiovisual que explica a través de diversos testimonis el paper del rubinenc Samuel Vila (Rubí, 1902-Terrassa 1992) va jugar en la decisió de vetar a Espanya a l’accés del Pla Marshall, impulsat pels EUA a mitjans del segle passat per reconstruir una Europa enfonsada després de la II Guerra Mundial.

El règim franquista va reprimir i perseguir el protestantisme i la situació de les esglésies protestants era calamitosa. Segons el documental, davant els problemes que tenien els protestants, quan el pastor baptista Samuel Vila va coincidir amb el president dels EUA, Harry S. Truman en un congrés a Atlanta li va traslladar la falta de llibertat religiosa a Espanya. Truman va enviar un emissari a Espanya qui va corroborar aquest fet i l’estat espanyol va quedar fora del Pla Marshall. 

La presentació tindrà lloc a les 19 h i posteriorment, hi haurà un col·loqui amb l’historiador Ramon Batalla, el teòleg i editor Eliseo Vila, i el membre de la comunitat Joan Vallès i Sala.

ÚLTIMES NOTÍCIES PUBLICADES