Una desena de dones a l’atur fan un curs d’horticultura

Carlos Esteban
El mític davanter rubinenc Carlos Esteban es retira del futbol amateur
18 de maig de 2021
la serreta
Una biblioteca de persones per fomentar la diversitat i la no discriminació a La Serreta
18 de maig de 2021

Una desena de dones a l’atur fan un curs d’horticultura

El curs s’ha desenvolupat als horts municipals de Cova Solera. / Localpres-Ajuntament

Un grup de deu dones en situació d’atur ha completat la formació del Curs d’introducció a la jardineria i l’horticultura que ha organitzat l’Ajuntament als horts municipals de Cova Solera. La intenció de la formació era oferir més oportunitats laborals a aquestes dones i millorar la seva inclusió social.

Les participants han rebut un certificat que els permet acreditar la formació realitzada als seus respectius currículums a l’hora de buscar feina, especialment al sector de la jardineria i de l’horticultura.

Segons ha explicat Yolanda Ferrer, regidora de Serveis Socials, el curs es va posar en marxa després de detectar que el de la jardineria i l’horticultura és un sector on hi ha oportunitats laborals, però que està molt masculinitzat: “Havíem detectat que és un àmbit on hi ha opcions d’inserció laboral, amb freqüència de plans d’ocupació i que limitava la participació de les dones. Amb aquest curs, hem obert la possibilitat a una desena de dones a poder optar a properes convocatòries”.

Durant les deu sessions del curs s’ha treballat la utilització de maquinària agrícola, la realització de poda manual d’arbres fruiters, planters ecològics i plantes aromàtiques i la sembra directa i la plantació.

L’acció s’ha dut a terme amb la coordinació i el treball en xarxa de diferents serveis municipals i el curs l’ha impartit la Cooperativa L’Ortiga, empresa que gestiona els horts municipals de Cova Solera.  

Deixa un comentari