Una trentena de persones participen en l’homenatge de Rubí a la gent gran

casal popular
El Casal Popular enceta temporada en el centenari amb l’obra ‘Tu i l’hipòcrita’, de Maria Aurèlia Capmany
4 de octubre de 2021
vacunació
El CAP Sant Genís deixa de vacunar i recupera el seu horari habitual
4 de octubre de 2021

Una trentena de persones participen en l’homenatge de Rubí a la gent gran

L’acte va tenir lloc als jardins de l’Ateneu i l’alcaldessa va ser l’encarregada de donar la benvinguda. / Localpres- Ajuntament

L’Ajuntament de Rubí va homenatjar l’1 d’octubre la gent gran de la ciutat coincidint amb el Dia Internacional de la Gent Gran. La trobada va aplegar 30 persones als jardins de l’Ateneu en un acte adreçat exclusivament als majors de 60 anys.

L’alcaldessa, Ana M. Martínez, va ser l’encarregada de donar la benvinguda als assistents i va reivindicar la importància de les xarxes ciutadanes, com es va demostrar durant la pandèmia: “En aquesta crisi, hem vist joves cuidant dels veïns i veïnes de més edat, fent la compra o simplement vigilant que es trobessin bé si havien de passar molts dies sols. Els més joves han cuidat dels més grans. I així, d’alguna manera, en aquests últims temps, la societat us ha començat a retornar tot allò que vosaltres ens doneu cada dia”.

La màxima responsable municipal també va reivindicar el compromís de l’Ajuntament amb la gent gran: “Cuidar del vostre benestar físic i emocional, escoltar i atendre les vostres opinions i necessitats, facilitar-vos opcions culturals, esportives i de lleure perquè continueu gaudint de la ciutat i quan convingui, inclou també cuidar de les persones que us cuiden”. Ana M. Martínez va emplaçar els assistents a participar en les propostes del programa ‘Gaudeix de la vida en gran’, que inclou activitats formatives, culturals, esportives i de lleure dirigides específicament a les persones grans.

En el marc d’aquest acte, el Consell Consultiu de la Gent Gran de Rubí va fer públic un manifest a través del qual van denunciar la bretxa tecnològica i van reclamar l’equitat digital. Neus Lozano, consellera i representant de l’Esbart Dansaire de Rubí, va afirmar que “si la comunitat internacional vol aconseguir els Objectius de Desenvolupament Sostenible de l’ONU per al 2030, cal aconseguir que totes les persones del món accedeixin i utilitzin les tecnologies digitals i tancar les bretxes digitals”. En el seu discurs, Rosa Maria Andrés, consellera i presidenta de l’Aula d’Extensió Universitària de Rubí, va destacar l’esforç de les persones grans per adaptar-se a les noves tecnologies i va reclamar “temps i paciència”.

La trobada es va tancar amb un concert del grup de cambra de violes de l’Escola de Música Pere Burés.