Uns 1.500 infants i joves de Rubí faran una gran batuda de neteja de l’entorn natural

olimpic
L’Olímpic fa una nova campanya per promocionar el futbol femení
1 de junio de 2021
pensions
Els pensionistes reclamen una auditoria de la Seguretat Social
1 de junio de 2021

Uns 1.500 infants i joves de Rubí faran una gran batuda de neteja de l’entorn natural

L’impulsor de l’activitat, Javi Ruiz, amb l’alcaldessa i el regidor de Medi Ambient. / Localpres-Ajuntament

Des de principis de juny i fins al dia 11, les escoles i instituts de la ciutat faran una gran batuda de neteja de l’entorn natural de la ciutat, una iniciativa impulsada per l’entitat Caçadors de Trastets. Més de 20 escoles de primària i instituts de la ciutat ja s’han sumat a la iniciativa, en la qual hi participaran uns 1.500 infants i joves. La proposta servirà per commemorar el Dia Mundial del Medi Ambient, que se celebra el 5 de juny, una data que fomenta la sensibilització i l’acció a nivell mundial de la protecció del medi ambient.

Durant els darrers anys, centenars de rubinencs i rubinenques han participat en les jornades de neteja de l’entorn natural que Caçadors de Trastets organitza de forma periòdica. Moltes escoles s’han sumat també a la proposta i freqüentment demanaven materials a l’entitat per poder fer neteges de les zones properes als centres educatius.

 Per tal de facilitar aquestes neteges, l’Ajuntament entregarà lots formats per guants, pinces i bosses reutilitzables a les «Escoles Caçadores de Trastets». Aquest material quedarà a disposició dels centres per continuar fent batudes sempre que ho creguin convenient. Les zones que, ara per ara, han triat les escoles per efectuar les batudes són el Torrent dels Alous en tots els seus diferents trams, la Bassa dels Alous, Can Xercavins, el bosc de Ca n’Oriol, Can Tiraïres, el Torrent del Manà, Can Balasch, Sant Genís i el Torrent de les Abelles.

Les escoles i instituts participants també disposaran d’uns contenidors especials al centre el dia que facin la jornada de neteja, on podran seleccionar correctament els residus recollits. Aquest punt de contenidors servirà per mostrar a tota la comunitat educativa la feina efectuada, però també la gran quantitat de residus que s’acumulen al medi natural si no en tenim cura.  

Javier Ruiz, impulsor del Caçador de Trastets ha agraït a l’Ajuntament de Rubí “el suport per tornar a engegar les recollides i que arribin a les escoles. L’objectiu del Caçador sempre ha estat comptar amb la complicitat dels nens i nenes i veure-ho fet realitat, per mi és un orgull”.

Tant l’alcaldessa, Ana M. Martínez, com el regidor de Medi Ambient, Andrés Medrano, han ressaltat la importància de sensibilitzar i conscienciar la població sobre la necessitat de preservar l’entorn natural, que és patrimoni de la ciutat.