Els pensionistes reclamen una auditoria de la Seguretat Social

caçadors de trastets
Uns 1.500 infants i joves de Rubí faran una gran batuda de neteja de l’entorn natural
1 de junio de 2021
aparcament
Polèmica veïnal per un projecte futur d’habitatge social a Sant Jordi Parc i Can Fatjó
1 de junio de 2021

Els pensionistes reclamen una auditoria de la Seguretat Social

El col·lectiu es va manifestar dissabte a Rubí. / J.A. Montoya

El Moviment per unes Pensions Públiques Dignes de Rubí i la plataforma Rubí per la Sanitat es van manifestar dissabte pel centre de la ciutat per exigir a la Seguretat Social que faci una auditoria per determinar a què s’han destinat els diners de les cotitzacions dels treballadors que s’haurien de destinar al pagament de les pensions públiques. La mobilització es va realitzar també en molts altres punts de l’estat espanyol, organitzades pels col·lectius de pensionistes que defensen unes pensions públiques dignes.

Segons apunten els pensionistes, s’estima  que la seguretat social ha recaptat més de 800.000 milions d’euros que no han repercutit en el sistema públic de pensions, sinó que els governs de torn de l’estat han utilitzat per a altres qüestions, buidant així les arques de l’organisme.

La manifestació va passar per la plaça Nova del Mercat. / J.A. Montoya

El col·lectiu també és molt crític amb les reformes laborals i de pensions, especialment  amb les del PP, però també amb les del PSOE, ja que consideren que han perjudicat clarament la Seguretat Social i els seus ingressos. En aquest sentit,  els pensionistes insisteixen en la derogació de les lleis de pensions del 2011 i 2013, i de les reformes laborals del 2010 i el 2012.

La manifestació també va servir per recordar el Julio, un dels integrants del col·lectiu, que va morir fa alguns dies amb coronavirus. El Julio, a qui li agradava molt la poesia, va ser un membre molt actiu des dels inicis del moviment i no fallava a cap dels actes convocats.  

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *