VR presenta una moció per exigir als bancs un servei digne per la gent gran

El llibre ’14 històries de Rubí’ es presentarà el 19 de febrer a la Biblioteca
14 de febrero de 2022
El Museu Municipal Castell aposta per les exposicions de contingut històric aquesta temporada
15 de febrero de 2022

VR presenta una moció per exigir als bancs un servei digne per la gent gran

El grup municipal de Veïns per Rubí (VR) presentarà una moció en el Ple de febrer per instar a les entitats financeres que tenen oficines a Rubí a oferir un servei presencial adequat durant tot el seu horari comercial als seus clients, en especial a la gent gran que té més dificultats per fer operacions per internet o en caixer automàtics.

La proposta d’acord també inclou demanar a les mateixes entitats financeres a què no cobrin comissions per fer operacions de manera presencial a la gent gran i a les persones en situació de vulnerabilitat acreditada, i en l’últim cas, no cobrar cap mena de comissió per serveis bàsics com ara manteniment de compte corrent o domiciliació de rebuts. 

Finalment, la moció proposa instar al Banc Espanya i al Ministeri de Consum a impulsar les modificacions legals corresponents que garanteixin un servei presencial digne per a la gent gran i vulnerable, i la supressió de quotes abusives.

La formació recorda que des de l’any 2009, s’han injectat a les entitats financeres 66.577 milions d’euros públics per part del Fondo de Reestructuración Ordenada Bancaria i del Fons de Garantia de Dipòsits, segons el Tribunal de Cuentas. A més cal afegir el deute assumit per la SAREB (Sociedad de Gestión de Activos Procedentes de la Reestructuración Bancaria) quan es va crear l’any 2012 era de 50.781 milions d’euros. El Tribunal de Cuentas estima que la despesa total que li costarà a l’Estat el rescat bancari, segons informació publicada el passat mes de desembre, serà de 101.500 milions d’euros.

VR critica que, malgrat que el sistema financer espanyol va ser rescatat amb diners públics, les entitats financeres, després del tancament de més de 20.000 oficines i de la destrucció de més de 120.000 llocs de treball des de l’any 2008, han anat reduint els serveis presencials a les oficines que encara mantenen, i han incrementat de manera substancial les comissiones que cobren als seus clients. 

Per VR, tot plegat està generant problemes a una part molt important de la gent gran, que està acostumada a operar amb la seva entitat financera de manera presencial. En molts casos, els bancs directament deriven als clients al caixer automàtic o a fer determinades operacions per internet, o si no els cobren una comissió per fer operacions a la finestreta. Altres entitats “només atenen de manera presencial en algunes de les seves oficines i amb un horari limitat, generant grans cues, i una sensació d’humiliació als clients”, assenyalen des de Veïns per Rubí. A més apunten que, amb el tancament de moltes oficines bancàries a Rubí, molts barris no tenen servei.

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *