Baixa a més de la meitat el nombre de rubinencs ingressats per covid-19

balmes
El Col·legi Balmes absorbeix la part d’infantil i primària del Liceo Politècnic
2 de septiembre de 2021
Usuaris de la zona d’esbarjo per gossos del Parc de la Pau i la Natura demanen millores
3 de septiembre de 2021

Baixa a més de la meitat el nombre de rubinencs ingressats per covid-19

Es redueix el nombre de rubinencs als hospitals per covid. / Arxiu

En els darrers dies s’ha produït un descens en el nombre de rubinencs que estan ingressats als hospitals amb covid-19, segons les dades del Departament de Salut. Si fa una setmana eren 19 persones, ara són 7. D’aquests, dos estan a l’UCI, un dels quals és menor de 50 anys.

Es tracta d’una bona notícia que ve acompanyada d’un descens general dels indicadors de covid a la ciutat. El risc de rebrot és ara de 200, lleugerament inferior al de fa 7 dies i la velocitat de transmissió de la malaltia es manté estable per sota de l’1.

Malauradament, en els darrers dies ha mort una persona per covid-19 i ja són 193 les persones que han mort pel virus. Des de l’inici de la pandèmia, s’han contagiat a Rubí, segons les dades oficials, 9.563 persones.

Pel que fa a la campanya de vacunació, el 66,2% dels rubinencs està vacunat. Per edats, el percentatge més baix està a la franja d’entre 12 i 15, que és del 17,1%.

Nous horaris de visita a l’Hospital de Terrassa

El Consorci Sanitari de Terrassa ha flexibilitzat les mesures per tal de facilitar les visites a l’Hospital de Terrassa i l’Hospital de Sant Llàtzer. Al centre hospitalari, les visites de pacients no covid s’hauran de fer segons el llit assignat i seran o bé el dimarts, dijous i dissabte de 12 h a 17 h o bé el dimecres, divendres i diumenge de 12 h a 17 h. Només podrà anar un visitant, que serà sempre el mateix.

Pel que fa a les plantes covid, també es divideix en funció del llit entre el dimecres de 12.30 h a 13.30 h o el dijous de 12.30 h a 13.30 h. També haurà de venir un sol visitant que haurà de ser sempre el mateix.

A Urgències els pacients han d’entrar sols, excepte en casos excepcionals. Els infants hauran d’estar sempre acompanyats i les embarassades poden tenir la companyia d’un adult a la Sala de Parts. Pel que fa a les visites del Servei de Cures Pal·liatives i en situacions de final de vida, l’equip assistencial contactarà amb les famílies indicant les condicions.

A Sant Llàtzer, les condicions d’accés són exactament les mateixes que les dels pacients no covid de l’hospital i no es permet l’entrada de menors.

Els alumnes que estiguin vacunats no s’hauran de confinar

El govern de la Generalitat de Catalunya ha donat a conèixer el pla escolar del nou curs en l’actual context de pandèmia, que arrencarà el 13 de setembre. Les classes seran presencials i els alumnes aniran amb mascareta i aquells que s’hagin vacunat no hauran de confinar-se en cas de positiu d’un contacte estret. Per això, l’executiu recomana a tots els majors de 12 anys que es vacunin abans de començar el curs escolar, per tal que els centres siguin més segurs.

El nou curs escolar serà totalment presencial en totes les etapes i mantindrà els grups de convivència estable per tal de facilitar la traçabilitat en cas de possibles positius per covid-19.

Una de les novetats d’aquest curs és que al pati no caldrà dur la mascareta si els alumnes estan dins del mateix grup bombolla de la seva classe. També podran accedir al centre les famílies sempre que respectin les mesures sanitàries.

Potenciar la vacunació dels joves

El conseller de Salut, Josep Maria Argimon, ha explicat que els propers dies i setmanes són claus per augmentar la cobertura vacunal. Entre les accions que es desenvoluparan des del govern, està previst que aquest setembre es facin un milió de trucades i milers de missatges SMS a totes les persones que encara no s’han vacunat. L’objectiu és “que la covid deixi de ser la malaltia per passar a ser una de les altres malalties”, ha subratllat Argimon.

El grup d’edat per prioritzar la vacunació és el que està entre els 12 i els 39 anys, a més de les dones embarassades. Estan previstes més d’un centenar d’accions en l’àmbit primari per tal d’augmentar la vacunació i que aquesta arribi al 100%.

Deja una respuesta