La Biblioteca acollirà les primeres donacions de plasma a la ciutat

vacuna
Un 42% de la població de Rubí ha rebut la primera dosi de la vacuna
17 de juny de 2021
gent gran
Creen una guia per fer front al maltractament de la gent gran
17 de juny de 2021

La Biblioteca acollirà les primeres donacions de plasma a la ciutat

La donació de plasma és important per tractar algunes malalties de coagulació o d’inmunodeficiència. / Ajuntament-Localpres

El banc de Sang i Teixits, amb el suport de l’Ajuntament, posarà en marxa aquest mes el programa de donació de plasma a la ciutat. La primera jornada serà el dimarts 22 de juny a la Biblioteca de 9.30 h a 14 h i de 16.15 h a 20.30 h. Les persones interessades a participar-hi ja es poden inscriure a través del web www.donarsang.gencat.cat/plasma.

D’aquesta forma, Rubí es converteix en el tercer municipi de la comarca que coordina una jornada de donació exclusiva de plasma, sumant-se al projecte que s’està impulsant durant el 2021 per poder avançar cap a l’autosuficiència de plasma. Les proteïnes que conté el plasma són essencials per tractar malalties com les que generen problemes de coagulació o d’immunodeficiència. A Catalunya no hi ha prou plasma per atendre tots els malalts que en necessiten i s’ha d’importar de fora, principalment dels Estats Units.

Cal tenir en compte que es pot donar plasma cada quinze dies, un màxim de 24 vegades l’any. Per donar plasma, cal complir els mateixos requisits que per donar sang: tenir entre 18 i 65 anys, pesar més de 50 kg, trobar-se bé de salut i no estar embarassada. La donació de plasma dura uns 45 minuts i consisteix a extreure sang, separar-ne les cèl·lules sanguínies, retenir el plasma i retornar la resta al donant per la mateixa via.

Crida a la donació de plasma d’homes que hagin tingut la covid-19

D’altra banda, el Banc de Sang i Teixits fa una crida per tal que les persones que han patit la covid-19 donin plasma. S’ha evidenciat que si s’administra plasma d’una persona que ha superat la malaltia, els malalts en fase inicial de la infecció tenen millor pronòstic. Les persones que hagin tingut covid-19 i vulguin donar plasma han d’estar vacunats, ser homes entre els 18 i els 65 anys, haver patit la covid-19 fa més de 28 dies i no haver estat transfosos. Si es compleixen els requisits i es vol participar, cal inscriure’s a www.donarsang.gencat.cat/plasmacovid.

Deixa un comentari