Final del confinament comarcal a Catalunya a partir de dilluns

La Sala Neus Català acull la mostra d’aquarel·les ‘La Noia Darrere la Finestra. Diari d’un confinament’
11 de marzo de 2021
El Mercat celebra l’arribada de la primavera amb una campanya de bosses reutilitzables
11 de marzo de 2021

Final del confinament comarcal a Catalunya a partir de dilluns

El Procicat ha decidit aixecar les restriccions a la mobilitat a partir del dilluns 15 de març. Des d’aquest dia, els ciutadans de Catalunya es podran moure per l’interior del territori sense restriccions sempre que sigui amb la bombolla de convivència.

Les restriccions a la mobilitat es van imposar fa cinc mesos, a mitjans d’octubre, a l’àmbit municipal i posteriorment es va obrir a l’interior de la comarca.

Aquesta és la principal novetat de l’actualització de les restriccions que ha anunciat el govern de la Generalitat. Una altra de les novetats és que el comerç de proximitat podrà obrir durant el cap de setmana, ja que fins ara només ho podien fer els comerços considerats essencials. Aquesta mesura també entrarà en vigor a partir del dilluns.

En l’àmbit de la restauració, es mantindrà l’horari d’obertura ampliat des d’aquest dilluns. De 7.30 h a 17 h i la resta del dia només es podrà fer menjar per dur a casa.

Les sales de joc podran tornar a obrir amb grups de com a màxim sis persones, així com totes les competicions esportives de categories inferiors als 16 anys.

Les mesures es mantindran com a mínim fins al 28 de març, just abans de la Setmana Santa.
Així, continua el toc de queda fins a les 23 h i només es poden fer reunions amb diferents grups bombolla a l’exterior amb un màxim de sis persones.

No es podrà sortir de Catalunya per Setmana Santa

Pel que fa a la mobilitat per la Setmana Santa, no es podrà sortir d’una comunitat, a excepció de les Balears i les Canàries, ja que així s’ha acordat en el Consell Interterritorial de Salut. De totes maneres, la Generalitat de Catalunya haurà de decidir les mesures internes durant la Setmana Santa a partir del 28 de març, pocs dies abans de l’època festiva.

La incidènca de la covid-19 continua en descens a Rubí

La incidència epidemiològica de la covid-19 continua en una bona dinàmica a la ciutat i ha baixat lleugerament durant les darreres setmanes, segons les dades del Departament de Salut. El risc de rebrot continua per sota de 300 i la velocitat de propagació de la malaltia per sota de l’1. Pel que fa a la incidència acumulada en 14 dies, ha pujat lleugerament fins al 283, però el nombre d’ingressos ha disminuït fins a 22.

Des que va començar l’epidèmia, a Rubí s’han contagiat 5.548 persones, segons les dades oficials, i han mort per la covid 170 rubinencs.

A Catalunya, la situació també comença a ser més tranquil·la i el risc de rebrot està ara en 196. Hi ha 1.503 persones ingressades i 471 pacients a les UCI.

Un 6,3% ha rebut la primera dosi de la vacuna

El ritme de vacunació continua sent lent, com a la majoria del territori català. A Rubí, només un 2% ha rebut les dues dosis de la vacuna, mentre que el 6,3% ha rebut la primera injecció.
La majoria de la població de residències ja està vacunada i això ha provocat que no s’hagi registrat cap cas de coronavirus des de fa setmanes.

Cinc grups tancats als instituts

Una desena de grups escolars estan tancats a Rubí després de registrar casos positius de coronavirus, la majoria als instituts de la ciutat. La Serreta té dos grups tancats de cicle formatiu, mentre que l’Estatut i el Duc de Montblanc tenen un grup d’ESO confinat cadascun i l’Estatut, un de Batxillerat.

A les escoles d’educació infantil i primària, hi ha quatre grups de primària a casa: de Ca n’Alzamora, el Rivo Rubeo, el Mossèn Cinto Verdaguer i el Liceo Politècnic. De l’Escola Ribas hi ha un grup tancat d’ESO, mentre que del Ramon Llull està confinat un grup de P5.