Camela a l’Escardívol i el Ball de l’Envelat a Doctor Guardiet posen la marxa el tercer dia de Festa Major

Gran ambient a la festa LGTBI i molt de públic al concert de Carlos Núñez
29 de junio de 2022
Música en directe i la pirotècnia, plats forts del divendres de Festa Major
2 de julio de 2022

Camela a l’Escardívol i el Ball de l’Envelat a Doctor Guardiet posen la marxa el tercer dia de Festa Major

Marta Cabrera

El tercer dia de Festa Major va arribar carregat d’activitats, especialment a la tarda i al vespre, per a tots els públics. Hi va haver música per a tots els gustos, circ, sardanes, activitats esportives i l’arrencada de la fira d’atraccions a l’aparcament del Rubí Forma. L’activitat més multitudinària de totes va ser el concert de Camela, que va arrencar a la mitjanit a l’Escardívol. L’esplanada de l’aparcament va acollir milers de fans i alguns curiosos que es van apropar per seguir en directe l’actuació ’25+1′, del famós duet madrileny.

Camela és un dels plats forts de la Festa Major, juntament amb Caly&El Dandee, que actuen aquest divendres, i Nancys Rubias, que pujaran a l’escenari el dissabte, per la Nit Golfa. I així ho van demostrar, omplint l’Escardívol. Posteriorment, van actuar el grup Ultrarumba, un tribut al grup Estopa.

Per als qui Camela no els acabava de fer el pes, tenien una magnífica alternativa a la plaça del Doctor Guardiet amb el tradicional Ball de l’Envelat, el clàssic concert de Festa Major que aglutina públic de totes les edats amb la música més ballable. Com sempre, l’activitat està organitzada pel Foment de la Sardana i la cobla encarregada de posar la música va ser la Principal de La Bisbal, acompanyada per diversos músics i cantants. Clàssics de Pedro Guerra, combinats amb Shakira, Luis Fonsi i fins i tot bandes sonores de pel·lícules van fer moure l’esquelet al públic fins a les 2.30 h de la matinada.

Abans d’aquests dos concerts que es van allargar a la matinada, a la rambla del Ferrocarril va tenir lloc el concert de Festa Major de l’Obrador Coral, dirigit per Jordi Boltes. Amb la companyia de l’Orquestra Malaka Tones, centenars de persones van poder gaudir de la música a la fresca, en un concert que ja és tradició per Sant Pere.

També durant la nit va tenir lloc l’actuació de circ ‘ITER 2.0’, a càrrec de la companyia Infra. Com és habitual, l’espai triat pels espectacles circenses és la plaça del Celler, un indret perfecte per aquest tipus d’escenografies. El públic es va aplegar a la plaça per no perdre’s detall de les dues protagonistes de l’espectacle, que van oferir diverses acrobàcies.

A primera hora de la tarda, va tenir lloc a l’església de Sant Pere el tradicional concert de sardanes. L’interior del temple es va omplir per seguir al so dels instruments de la cobla Principal de La Bisbal una programació exquisida de sardanes, elaborada per l’entitat organitzadora, el Foment de la Sardana.

D’altra banda, el dijous va aixecar la persiana la fira d’atraccions a l’aparcament del Rubí Forma. Es tracta d’una de les activitats més populars de Festa Major i aquesta vegada compta amb un gran i variat nombre d’atraccions, que van des de les activitats que poden fer els més petits fins a muntatges només aptes pels més atrevits, com ara un vaixell pirata. La fira d’atraccions està acompanyada per un mercat d’artesania, que es pot trobar a la part superior del recinte.

Per últim, entre les activitats més destacades del dijous, hi va haver la Cursa de Festa Major, organitzada per la UAR. Es tracta de la clàssica cursa de Sant Muç que s’ha traslladat a aquesta nova data, coincidint amb Sant Pere. Van haver-hi tres curses, la dels més petits, la dels infants més grans i la cursa sènior, amb pujada inclosa fins a Sant Muç, amb un recorregut total d’aproximadament 6 km.

ÚLTIMES NOTÍCIES PUBLICADES