Cap de setmana de sardanes a Rubí, amb aplec i concert

El Servei Local de Català ofereix nous cursos a partir del gener
23 de noviembre de 2021
Rubí torna a acollir l’obra ‘Día 016’, sobre violència masclista
23 de noviembre de 2021

Cap de setmana de sardanes a Rubí, amb aplec i concert

El Foment de la Sardana ha organitzat dues activitats sardanistes per aquest cap de setmana: el 1r Aplec Diada de Tardor i la 19a Diada Sardanista, tot dos el 28 de novembre. 

Al matí, a les 10.30 h a la plaça Doctor Guardiet, s’iniciarà el primer Aplec Diada de Tardor, amb la participació de les cobles Marinada i Ciutat de Girona. La primera interpretarà 9 sardanes, entre les quals sonarà ‘Festa a Rubí’ de Jordi Molina i ‘Rubí’ de Francesc Mas. Pel que fa a la coba Ciutat de Girona, interpretarà un total de 7 sardanes, entre les quals hi haurà ‘Camí de la UNESCO’ d’Anna Abad o ‘Estiu vora el tec’ de M. Mercè Navarro. 

A la tarda, serà el torn de la 19a Diada Sardanista, que tindrà lloc al teatre municipal La Sala, i que anirà a càrrec exclusivament de la cobla Ciutat de Girona. Per assistir, s’haurà de fer una aportació de 6 euros. 

El grup musical oferirà un concert de sardanes i música per a cobla. La cobla estarà dirigida per Jesús Ventura i Barnet i els solistes seran Enric Estrada (fiscorn), Josep Coll i Ferrando (tenora) i David Plans (tible).

 A la primera part, s’interpretaran 6 sardanes, una amb lluïment de fiscorn i una altra amb lluïment de tenora i tible. En la segona part sonaran diverses peces musicals, tres de les quals seran de Josep Vicen ‘Avi Xaxu’: ‘La tavernera’, ‘Picateres’ i ‘El tunante’.