Casals d’estiu inclusius i amb atenció a la diversitat

Peyu actuant show L’home orquestra
En Peyu presentarà al setembre el seu espectacle d’humor ‘L’home orquestra’ al Casal Popular
23 de julio de 2022
Antoni Abad
L’expresident de Cecot Antoni Abad, nou president de MútuaTerrassa
23 de julio de 2022

Casals d’estiu inclusius i amb atenció a la diversitat

nens i nenes al casal inclusiu
Els casals d’estiu del Pau Casals i del Montessori van realitzat activitats conjuntes divendres passat. / Ajuntament de Rubí – Localpres

Amb l’objectiu de promoure una mirada inclusiva en sentit ampli als casals d’estiu de Rubí, l’Ajuntament desenvolupa un projecte d’acompanyament al lleure inclusiu, que arriba després d’una prova pilot que es va dur a terme l’any passat. Així, el Consistori ofereix recursos a les AFAs que organitzen els casals d’estiu adreçats a infants de primària i a les empreses proveïdores de la gestió d’aquestes activitats per tal de complementar la seva programació amb propostes inclusives.


El projecte es basa en el concepte d’inclusió en sentit ampli, contemplant totes les dificultats i casuístiques de la infància. L’objectiu és promoure un lleure educatiu i inclusiu a la ciutat, especialment per a la infància en situacions de desigualtats i vulnerabilitats socioeducatives.

Recursos per a les AFA
L’Ajuntament, a través de l’entitat APDIR, ha ofert formació específica d’inclusió a les AFA i a les empreses proveïdores de la gestió dels casals d’estiu que han volgut participar en el projecte, així com un manual de bones pràctiques per a la inclusió. A més, el Consistori ha contractat 20 agents d’inclusió que s’inclouen dins dels equips de les empreses contractades per l’AFA. Aquests monitors que treballen de forma transversal perquè la inclusió sigui viable a tot el casal. Paral·lelament, l’Ajuntament també ha contractat dos coordinadors dels casals per vetllar perquè el projecte funcioni.


A més, també s’han programat tot un seguit d’activitats inclusives en coordinació amb diferents entitats i serveis municipals, que s’han posat a disposició de tots els casals. Així, s’ha generat un paquet d’activitats que inclou, per exemple, activitats de coneixement de l’entorn. I cada casal ha pogut escollir les propostes que encaixaven més amb la seva línia d’educació en el lleure.