Centenars de persones es manifesten a Rubí contra el patriarcat

Audició de sardanes amb la cobla Principal de la Bisbal
9 de marzo de 2022
taula discapacitat
La Taula de la Diversitat Funcional vol tirar endavant un projecte d’habitatge compartit
9 de marzo de 2022

Centenars de persones es manifesten a Rubí contra el patriarcat

Redacció

El Comitè Vaga 8M de Rubí va convocar dimarts a la tarda una manifestació feminista i centenars de persones van respondre a la crida tot i la pluja. La mobilització, que ja fa anys que el col·lectiu feminista local organitza a la ciutat, es va iniciar a la rambla del Ferrocarril amb la lectura del manifest i tot seguit, les manifestants es van traslladar fins a davant del CAP Anton Borja. Allà, una representant de la Coordinadora Estatal per la Defensa del Sistema Públic va llegir un altre manifest reivindicatiu.

Enguany, la manifestació era mixta, amb la participació d’homes, però la capçalera estava destinada exclusivament a la presència femenina i així va ser durant tota la mobilització, que va continuar pel Mercat fins a arribar al punt final: la plaça del Doctor Guardiet, davant de l’església de Sant Pere. Allà es va fer una crema simbòlica, com és habitual cada any, per denunciar l’opressió que fa segles que les dones han de suportar.

La manifestació del 8M a Rubí va reivindicar la fi del patriarcat, el dret de les dones a decidir sobre el propi cos, l’erradicació de la pobresa i la lluita contra el racisme. 

ÚLTIMES NOTÍCIES PUBLICADES