La Taula de la Diversitat Funcional vol tirar endavant un projecte d’habitatge compartit

manifestació 8M
Centenars de persones es manifesten a Rubí contra el patriarcat
9 de marzo de 2022
camions
La comunitat educativa demana limitar més el pas de camions pel camí d’Ullastrell
10 de marzo de 2022

La Taula de la Diversitat Funcional vol tirar endavant un projecte d’habitatge compartit

Redacció

La Taula de la Diversitat Funcional de Rubí ha celebrat aquest principi de març la seva primera trobada de l’any. La reunió ha comptat amb l’assistència d’una trentena de persones entre membres d’entitats, professionals de serveis que treballen en l’àmbit de la diversitat funcional, representants de grups municipals i personal tècnic de diverses àrees de l’Ajuntament. 

A la trobada s’ha fet balanç de les accions promogudes durant el 2021 i s’han plantejat nous projectes. Entre aquests, s’ha anunciat un projecte d’habitatge compartit per a persones amb diversitat funcional. Aquesta iniciativa es treballarà en col·laboració amb alguna entitat social. 

La Taula també està treballant actualment en altres nous projectes, com és el cas de la Guia d’accessibilitat en l’organització d’activitats públiques, que es presentarà properament, o de l’app per a persones amb diversitat funcional, que també està en vies d’execució.

 A més, s’han avançat algunes de les actuacions que es desenvoluparan en un futur proper. En aquest apartat, destaca la revisió, en coordinació amb el Servei d’Informació i Atenció a les Dones (SIAD), dels circuits del Protocol municipal per a l’abordatge de la violència masclista per tractar de manera específica les situacions que experimenten les dones amb discapacitat i dissenyar accions preventives adreçades a elles. 

La regidora de Programes Sectorials, Yolanda Ferrer Polo, ha estat l’encarregada de presidir la sessió. En la seva benvinguda a les persones assistents, ha celebrat “la implicació cada cop major dels diferents serveis municipals a l’hora d’incloure la mirada inclusiva en les seves planificacions, i també el coneixement més ampli de tot el treball que està desenvolupant l’Ajuntament en l’àmbit de la diversitat funcional.

Bon balanç del 2021

Pel que fa a les actuacions realitzades pel Servei de Diversitat Funcional, s’han posat de relleu les accions formatives adreçades a personal municipal, les xerrades de sensibilització obertes a la ciutadania, l’organització dels actes del Dia Internacional de les Persones amb Diversitat Funcional, la línia de subvencions i suport a les entitats, les noves contractacions a l’empresa municipal Font del Ferro, la creació de passos de vianants inclusius, la incorporació de noves clàusules socials als contractes municipals i  l’organització de casals d’estiu inclusius, entre altres.

L’Oficina d’Atenció a la Diversitat Funcional atén 114 persones

L’Oficina d’Atenció a la Diversitat Funcional (OADF) de Rubí va atendre l’any passat 114 persones: 38 amb discapacitat física, 37 amb discapacitat intel·lectual, 19 amb discapacitat neurològica, 7 amb un transtorn mental i 5 amb discapacitat sensorial. De les 168 demandes ateses per l’OADF, 64 van ser relacionades amb tràmits administratius i sol·licituds, 47 sobre avantatges, 22 per qüestions laborals i formatives, 18 vinculades a la targeta d’aparcament i gual, 18 més pel reconeixement del grau de dependència, 13 sobre recursos de lleure i 6 sobre habitatge. La resta van abordar temàtiques diverses. A més, l’oficina va organitzar dues sessions de grup sobre els avantatges vinculats al grau de discapacitat i sobre la prestació d’atenció social per a persones amb discapacitat (PUA).

ÚLTIMES NOTÍCIES PUBLICADES