Una seixantena de persones es manifesten contra les comissions bancàries

comuns
En Comú Rubí engega un nou concurs per finançar projectes ciutadans
27 de abril de 2021
digital
L’AUP vol que l’Ajuntament treballi per reduir la bretxa digital
27 de abril de 2021

Una seixantena de persones es manifesten contra les comissions bancàries

El Moviment per unes Pensions Públiques Dignes ha congregat aquest matí prop d’una seixantena de persones que s’han manifestat als carrers de la ciutat per denunciar els abusos de les entitats financeres. El col·lectiu ha celebrat primer l’assemblea setmanal davant de l’Ajuntament, durant la qual ha llegit el manifest de la manifestació.

Entre altres, el col·lectiu denuncia que la “imposició recaptatòria cada vegada major per part dels bancs contra les persones grans” és un “veritable robatori, un atracament refinat”. Un exemple d’això és el cobrament de dos euros que fan alguns bancs per retirar efectiu a través de la finestreta, en compte de fer-ho al caixer automàtic. Cal tenir en compte, que moltes persones grans tenen dificultats amb les noves tecnologies, però també amb els caixers i amb la memorització de contrasenyes.

pensions

A banda, el manifest també denuncia l’acomiadament de milers de llocs de treball en el sector bancari, la limitació d’horaris i serveis i la resta de comissions que executa la banca als seus clients. El Moviment per unes Pensions Públiques Dignes reclama una “banca pública forta i potent” i carrega contra el PSOE, partit que consideren “supeditat al capitalisme financer”.  

Després de la lectura del manifest, els concentrats ha iniciat un recorregut pel centre de la ciutat aturant-se en cadascuna de les seus que les entitats bancàries tenen al centre de la ciutat: La Caixa, Banco Santander, BBVA, Banc Sabadell i Deutsch Bank, on han reivindicat la fi de les comissions i han criticat les altes retribucions que perceben els grans dirigents de la banca espanyola.

pensions bancs

Finalment, el col·lectiu ha continuat la protesta fins a la plaça de la Nova Estació, on ha emplaçat els concentrats a una nova assemblea el dimarts vinent a les 10.30 h a la plaça de Pere Aguilera.