El 29% dels rubinencs ja han rebut la primera dosi de la vacuna

manifestació palestina
Centenars de persones es manifesten contra els atacs d’Israel a la franja de Gaza
20 de mayo de 2021
zona taronja aparcament
Pensionistes i Rubí Sanitat mostren el seu desacord pel nou sistema de la zona taronja
20 de mayo de 2021

El 29% dels rubinencs ja han rebut la primera dosi de la vacuna

El CAP Sant Genís és un dels punts de vacunació massiva a la comarca. / Arxiu

La campanya de vacunació continua avançant a la ciutat alhora que les dades epidemiològiques s’estabilitzen i la situació als hospitals millora de forma considerable, segons les dades del Departament de Salut.

A Rubí, el 29% ja han rebut la primera dosi de la vacuna, mentre que la pauta completa la té el 12% de la població. A Catalunya, està vacunada ja un terç de la població amb la primera dosi (34%), mentre que la pauta completa arriba al 14%.

A mesura que avança la vacunació, la situació als hospitals va millorant. En el cas de la població rubinenca, si la setmana passada hi havia 26 ingressats, ara hi ha 13, la meitat. La mala notícia és que en els darrers set dies han mort dos rubinencs més amb covid-19 i ja són 183 les persones a Rubí que han perdut la vida pel virus. En total, segons les xifres oficials, s’han contagiat 6.806 des de l’inici de la pandèmia.

Situació epidemiològica estable

Pel que fa a la situació sobre la transmissió del virus a la ciutat, aquesta es manté estable per segona setmana consecutiva. El risc de rebrot és de 203 i la tendència és de baixada. En canvi, la velocitat de transmissió de la malaltia ha pujat alguns decimals fins al 0,83, però sempre per sota de l’1.

Cau en picat la incidència a les escoles

Pel que fa a la situació de positius entre els escolars rubinencs, aquesta ha caigut en picat durant els darrers dies. Així, durant aquesta darrera setmana només hi ha hagut dos grups tancats, un d’ESO de l’Estatut i un de Primària de l’Escola del Bosc, segons les dades de l’Ajuntament de Rubí.