Dos rubinencs es proclamen campions d’Espanya de robòtica

Concert a la Sala 14/13 amb Betta Berodia Blues Quartet
17 de marzo de 2022
El 42è Cros Escolar i la 1a Cursa de la Dona es disputaran diumenge
17 de marzo de 2022

Dos rubinencs es proclamen campions d’Espanya de robòtica

Redacció

L’equip R2G, format per vuit alumnes de l’escola Vedrunavall de Terrassa, s’ha proclamat campió d’Espanya de robòtica VEX en la categoria ‘High’, d’entre 16 i 18 anys. Dins d’aquest equip hi ha dos rubinencs, Unai Ramón i Gerard Lupión.

El triomf al Campionat d’Espanya, que es va celebrar a finals de febrer a les instal·lacions de la Universitat Politècnica de Catalunya (UPC), els permet participar en el Campionat del Món, que se celebrarà a Dallas, als Estats Units, entre el 2 i el 7 de maig. Serà la primera vegada que Espanya classifica un equip amb representació femenina, ja que dels vuit integrants, dues són noies.

En aquesta competició mundial, per la qual l’equip busca patrocinadors, hi participen anualment més de 20.000 estudiants d’una setantena de països i té una àmplia repercussió mediàtica, perquè compta amb el patrocini d’empreses tecnològiques com Google, Tesla o la NASA.

En el Campionat del Món de robòtica VEX, l’equip de Terrassa haurà de participar en dues proves. En la primera, el robot fa les tasques de forma autònoma per les quals ha estat programat per l’equip competidor. En la segona prova, els robots són controlats pels membres de l’equip, cadascú des del seu rol de pilot, copilot, programador, dissenyador, mecànic, estratega, etc.

ÚLTIMES NOTÍCIES PUBLICADES