Rubí posa en marxa un grup motor en coeducació per treballar per la igualtat

El Poema de Nadal fa una pausa per tornar amb més força l’any vinent
24 de noviembre de 2021
Un mestre rubinenc crea un recull de contes per apropar la diversitat sexual als infants
24 de noviembre de 2021

Rubí posa en marxa un grup motor en coeducació per treballar per la igualtat

L’Ajuntament de Rubí ha constituït un grup motor en coeducació que tindrà per objectiu endreçar, coordinar i treballar l’estratègia coeducadora del municipi, dissenyant accions transversals per avançar cap a la igualtat entre dones i homes. 

L’òrgan haurà de treballar per avançar cap a una ciutat coeducadora i feminista, donant eines a la comunitat educativa per incorporar la perspectiva de gènere i construir centres coeducadors, implicant a la comunitat educativa. 

El grup motor està format per representants de diversos centres educatius de la ciutat, a més del Centre de Recursos Pedagògics, del Servei d’Informació i Atenció a les Dones, dels equips d’atenció primària i de l’Ajuntament. 

“L’educació és l’eina transformadora més important que tenim, té una funció socialitzadora i comunitària cabdal. Per nosaltres, l’educació és també una eina indispensable per revertir les desigualtats de gènere que poden acabar derivant en violències masclistes”, va explicar l’alcaldessa, Ana M. Martínez, durant la presentació del grup motor. 

La coeducació implica eliminar els estereotips i els rols establerts pel fet d’haver nascut amb un sexe determinat, per tal que els infants puguin viure en llibertat. “L’objectiu és acompanyar els petits ciutadans i les petites ciutadanes d’avui en la descoberta dels altres, de l’empatia i del respecte envers la resta de persones”, va afirmar Carmen Pérez, representant de l’escola Torre de la Llebre. 

La presentació del grup motor va tenir lloc la setmana passada i va coincidir amb la inauguració de l’exposició ‘Jo decideixo com soc, com em mostro, com estimo… jo desactivo la violència’, que es pot veure al vestíbul de la Biblioteca. 

La mostra és precisament una proposta del grup motor, emmarcada dins els actes al voltant del Dia Internacional contra les violències masclistes. 

ÚLTIMES NOTÍCIES PUBLICADES