Els centres comercials també podran obrir entre setmana a partir de dilluns

gent al carrer
El 81% dels rubinencs creu que calen més sancions per fer complir les restriccions sanitàries
26 de febrero de 2021
gent comprant
Rubí impulsarà una moneda local virtual
1 de marzo de 2021

Els centres comercials també podran obrir entre setmana a partir de dilluns

El Centre Comercial de Sant Cugat podrà obrir a partir de dilluns.

El Procicat ha decidit aquest divendres aixecar la restricció que obligava els centres comercials a romandre tancats des del 7 de gener. Així, a partir de dilluns les grans superfícies comercials poden obrir entre setmana, igual que la resta de comerç de proximitat, amb una restricció del 30%. La restauració en aquestes àrees continuarà tancada, per evitar que siguin zones d’oci. Durant el cap de setmana, només poden obrir els comerços considerats d’activitat essencial.

La segona gran novetat es produeix en l’àmbit dels estudis universitaris. Si els alumnes de primer ja podien fer classes presencials, a partir del 8 de març se sumaran els estudiants de segon curs universitari. A més, a partir d’aquesta mateixa data es permetrà fer colònies en l’àmbit educatiu, sempre que sigui amb el grup bombolla. En relació a les activitats extraescolars, es poden fer sempre i quan siguin d’infantil i primària amb un màxim de sis nens si no són del grup bombolla.

En l’àmbit de l’esport, les principals novetats són que s’amplien les activitats grupals en els espais interiors que acreditin una ventilació adequada, que ara podrà ser de més de 6 persones. A més, l’aforament a les piscines passa del 30% al 50%. Les competicions esportives continuen suspeses, a excepció de les d’àmbit estatal i professional i aquelles que donen accés a competicions estatals. En l’esport escolar i federatiu, es poden fer entrenaments habituals i sense límit de persones.

La mobilitat continua restringida a l’àrea comarcal i només es pot trencar per anar a la feina, anar a estudiar, fer activitats autoritzades o per motius de necessitat. També està vigent el toc de queda entre les 22 h i les 6 h. Pel que fa a les trobades familiars o socials, estan restringides a un màxim de sis persones i dues bombolles.

No hi ha hagut cap novetat en la restauració, que continua obrint durant les franges de 7.30 h a 10.30 h i de 13 h a 16.30 h, a més del lliurament a domicili a la nit fins a les 23 h. L’oci nocturn continua tancat.

En relació a la cultura, l’aforament continua sent del 50% i no es poden sobrepassar les 1.000 persones. L’assistència a un acte cultural no permet trencar el confinament comarcal.

Per últim, els actes religiosos i cerimònies civils mantenen l’aforament del 30% amb un límit de 1.000 persones si és a l’aire lliure amb ventilació òptima.