Reconeixement al Casal Popular pel seu centenari

dimecres manetes ajuntament
Comencen les sessions a la fresca del Dimecres Manetes als jardins de l’Ateneu
8 de juny de 2021
teatre sense teatre
Més d’un miler de persones gaudeixen del festival Teatre sense teatre
8 de juny de 2021

Reconeixement al Casal Popular pel seu centenari

centenari casal

L’entitat Casal Popular va rebre en el marc del Dia de l’Associacionisme Cultural un reconeixement de la Generalitat de Catalunya pel seu centenari. L’acte va tenir lloc al Casal Popular, on també hi va haver un doble concert de sardanes organitzat pel Foment de la Sardana.

L’administració catalana va lliurar a la centenària entitat un diploma i està previst que a la tardor, el Casal Popular faci diversos actes de celebració si la pandèmia ho permet. Entre les activitats previstes, es publicarà un llibre que recull imatges de l’activitat de tots aquests anys al Casal Popular.

L’entitat va néixer el 1921 de la mà del Doctor Guardiet en un local del carrer Unió i posteriorment es va traslladar on actualment hi ha l’Escola Montserrat. Des del 1931, es troba ubicat al carrer Pere Esmendia. El 1972, l’edifici es va tancar per fer-hi reformes i no es va reobrir fins al 1983. Des d’aleshores, ha acollit representacions teatrals de forma ininterrompuda, a excepció dels mesos que va estar tancat per la pandèmia. Una de les activitats més populars que acull és la representació dels Pastorets per Nadal, però també s’hi fan concerts de sardanes, actuacions del Casal Xou o conferències polítiques, entre altres.

Deixa un comentari