El Consell de la Gent Gran fa trobades amb els Mossos per prevenir fets delictius

chris chain festival blues
Músics de gran renom actuaran durant el Festival de Blues de Rubí
15 de junio de 2022
jere
La Zona del Mercat i la Plana del Castell celebren la festa major del barri
17 de junio de 2022

El Consell de la Gent Gran fa trobades amb els Mossos per prevenir fets delictius

El Consell de la Gent Gran està col·laborant amb els Mossos d’Esquadra per tal de fer una campanya de prevenció de fets delictius entre el col·lectiu de la gent gran. El cap de la Unitat de Seguretat Ciutadana, Òscar Bartolomé, ha explicat que la campanya “no només té per objectiu la prevenció dels delictes, sinó també millorar la percepció de seguretat”. El Consell de la Gent Gran és un col·lectiu que està “molt implicat”, però també han anat als instituts a fer xerrades sobre ciberseguretat, per exemple. 

El projecte amb el Consell de la Gent Gran, que compta amb la participació de l’Ajuntament, pretén fer arribar a tot el col·lectiu de persones grans de la ciutat consells per prevenir fets delictius. De fet, els tallers de formació en què participa el consell estan oberts a tothom. 

La primera trobada es va centrar en el modus operandi de les estafes més comunes i la segona en la prevenció d’estafes per motius de la paga extra. També es farà prevenció de les estafes online, de la seguretat en dispositius, del phishing i les xarxes socials.

El president del Consell Consultiu, Miquel Raso, ha explicat que aquests consells són molt necessaris per la percepció de la seguretat de la gent gran: “El problema no és que falti més policia, sinó que hem de ser més conscients dels trucs que fan servir els lladres quan treiem diners del caixer”.

Comments are closed.