El Mercat ja compta amb un control automàtic d’aforament

Anna Tamayo
L’artista Anna Tamayo exposa una quinzena de pintures al Centre Tècnic
21 de maig de 2021
El Rubí d’abans. La fàbrica de Can Sedó
24 de maig de 2021

El Mercat ja compta amb un control automàtic d’aforament

El Mercat Municipal ja disposa d’un sistema de control automàtic de l’aforament. Des de l’inici de l’estat d’alarma, el març de 2020, l’aforament del Mercat Municipal s’ha controlat amb vigilància privada que s’ha encarregat de gestionar les entrades i sortides de l’equipament. D’aquesta manera, s’ha pogut garantir que el Mercat complia amb les restriccions d’aforament decretades a causa de la situació epidemiològica.

El control d’aforament comercial s’emmarca dins les normatives i resolucions que la Generalitat de Catalunya ha implantat durant la pandèmia i és, de moment, una eina obligatòria per contenir la covid-19.

A partir d’ara, aquest servei es reforça amb la implantació d’un sistema automàtic de compte persones que adverteix a través de pantalles situades als accessos de l’equipament de l’aforament en temps real i indica a la clientela del Mercat si pot entrar o si ha d’esperar. Així, el sistema indica amb una pantalla en color verd que es pot entrar i, en cas que s’hagi assolit el màxim d’aforament permès, presenta una pantalla de color vermell que demana que l’usuari esperi uns minuts.

A través d’un equip de sensors i càmeres, el sistema detecta els moviments a les entrades i sortides del Mercat i n’analitza el comportament. El sistema ha costat 15.242,85 euros i s’ha adquirit a l’empresa Nedap STC.

Deixa un comentari