Els paradistes del Mercat convoquen la primera edició del premi literari Lletres del Mercat

silvia boix taekwondo
Silvia Boix es penja la medalla d’or al Campionat de Catalunya universitari de taekwondo
26 de abril de 2021
La Serreta
L’institut La Serreta també serà centre Magnet
27 de abril de 2021

Els paradistes del Mercat convoquen la primera edició del premi literari Lletres del Mercat

L’Associació d’Adjudicataris del Mercat Municipal de Rubí ha decidit convocar la primera edició del concurs Lletres del Mercat, un premi literari que l’equipament volia impulsar l’any passat, però que la pandèmia va obligar a posposar. El concurs literari tindrà una periodicitat bianual i està centrat en la novel·la curta o un recull de relats en llengua catalana.

Els treballs es poden presentar fins a l’octubre i el jurat donarà el veredicte al Nadal o principis d’any. La publicació del llibre serà per Sant Jordi del 2022. L’obra guanyadora la publicarà Viena Edicions, una editorial de prestigi al món literari català. El premi del concurs serà l’edició del llibre i un premi de 2.000 euros.

El concurs es convoca ara coincidint amb Sant Jordi i pretén reforçar el Mercat com un espai d’interrelació social, important en la vida de la ciutat i amb una dinamització que va més enllà de l’aspecte comercial. Anteriorment, s’havia impulsat un espai d’intercanvi de llibres amb molt bona experiència que probablement es reprendrà quan la situació sanitària ho permeti i també s’han organitzat matinals artístiques. Tot plegat ha ajudat a preparar el terreny per la iniciativa del premi literari.

Per aquest concurs, el Mercat compta amb la col·laboració de tres llibreries de la ciutat, Lectors, al tren!, L’Ombra i el Racó del Llibre, i els seus respectius llibreters, Montse Marcet, Marina Porras i Enric Pallarès, que formaran part del jurat. També formaran part del jurat el director de la Biblioteca, Adrià Martín, i un representant de l’editorial Viena Edicions.

Les bases del premi literari es poden consultar a través del web del Mercat Municipal.