El rubinenc Martí Farrés dirigeix ‘Tríptico’, una pel·lícula de terror psicològic

elena ruiz
Elena Ruiz, convocada per disputar la Lliga Mundial amb la selecció espanyola de waterpolo
24 de marzo de 2021
fragancia de Rubí
Eurofragance i l’Ajuntament presenten una fragància inspirada en Rubí
24 de marzo de 2021

El rubinenc Martí Farrés dirigeix ‘Tríptico’, una pel·lícula de terror psicològic

Un grup d’estudiants de Comunicació Audiovisual de la Universitat Pompeu Fabra, entre els quals hi ha el rubinenc Martí Farrés, treballen per rodar el seu primer llargmetratge: Tríptico. Es tracta d’una cinta que combina el terror psicològic amb el drama i que és part del treball de final de grau dels estudiants.

Martí Farrés, de 22 anys i que va estudiar a l’institut Duc de Montblanc, és un dels tres directors de la pel·lícula, que busca finançament a través d’una campanya de micromecenatge a Verkami: “La campanya ens servirà per finançar entre el 50% i el 60% de la pel·lícula, la resta anirà a càrrec nostre, per amor a l’art. El cinema és molt car i és molt habitual obrir campanyes de donacions”. De moment, ja han recaptat més de 3.500 euros i l’objectiu és arribar fins als 6.000.

La història de Trítpico gira al voltant d’una pintora que ja no pinta i la seva parella, que van a viure en una casa heretada de l’avi de la protagonista. En aquest indret extravagant, hi troben un tríptic inacabat. El film ressegueix el procés creatiu per recompondre aquesta obra, que acaba afectant la realitat de la protagonista i la seva relació amb la parella, de camí cap a la paranoia i la bogeria.

El llargmetratge es gravarà al maig, si tot va bé en poc més de deu dies, en un pis del barri Gòtic de Barcelona i durant tot l’estiu es treballarà en la postproducció per tal que pugui estar a punt a la tardor per començar a presentar-lo a festivals. A banda de Farrés, els altres dos directors són Daniel Grandes i Maria Martín-Maestro, mentre que el guió és obra de Bernat Jordà i Albert Olivé, que també es fa càrrec del muntatge. El productor i director de fotografia és Carlos Faci.

A aquest equip de sis persones cal sumar la participació de prop d’una trentena de persones que col·laboren a nivell tècnic en el projecte, entre les quals hi ha Alba Mendoza i Eleazar Masdeu, els dos únics actors del llargmetratge. A més, Triptico té com a mentors grans figures del cinema nacional, com les directores Carla Simón i Celia Rico o el productor David Matamoros.