Els tests positius de covid es poden reportar a una quinzena de farmàcies de Rubí

El Rubí d’abans: ‘La Llana’, la primera fàbrica de Rubí
5 de enero de 2022
Milers de persones gaudeixen de l’arribada dels Reis d’Orient al Castell
6 de enero de 2022

Els tests positius de covid es poden reportar a una quinzena de farmàcies de Rubí

El Departament de Salut ha afegit una nova via per tal que les persones que tinguin un resultat positiu de covid a través d’un test d’auto mostra el puguin notificar al sistema de salut.

Les farmàcies, que ja estaven autoritzades per realitzar tests d’antígens supervisats, podran comunicar a Salut resultats positius dels ciutadans que s’hagin fet el test a casa.

Es tracta d’un canal dirigit als positius amb símptomes lleus o sense símptomes. Caldrà notificar el resultat positiu igual com es feia fins ara al CAP, identificant-se amb el CIP o el DNI i anotant la marca del TAR. Seran els farmacèutics els qui introduiran el resultat positiu a la història clínica del pacient, que rebrà un missatge de text per accedir a l’eina de rastreig i reportar els seus contactes o demanar la baixa.

La directora del Servei Català de la Salut, Gemma Craywinckel, ha explicat que és una via que tindrà una durada determinada mentre duri aquesta situació: “És un circuit excepcional per a un moment d’incidència molt alta, ràpid, posat en marxa per facilitar la vida a la gent i per descongestionar alhora els centres de salut d’usuaris sense símptomes”.

A tot Catalunya, hi ha 1.300 oficines de farmàcies adherides per realitzar tests d’antígens supervisats i són les mateixes farmàcies que, a partir d’ara, podran també notificar resultats positius obtinguts a casa.

A Rubí, hi ha 14 farmàcies habilitades per fer tests d’antígens supervisats, que compten amb una sala dedicada exclusivament a aquest efecte. Es tracta de les farmàcies X. Batllori Calbo, A. Mas Capdet, A. Montserrat Olivella, A. Xapelli Mias, Arumi March, C. Casas Ruiz, C. Díaz Martín, D. Miñarro Ragón, G. Baradad Segura, Hidalgo Moscardó, M. Domingo Rubí, M. Toro Serrano, Orenga-Fonts,  i G. Piera Serra.

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *