Rubí supera els 6.000 casos de persones amb covid-19

benestar animal taula
Es crea la Taula de Benestar Animal per abordar la tinença d’animals
15 d'abril de 2021
riera
Un grup de rubinencs crea una plataforma per impulsar millores al voltant de la riera
15 d'abril de 2021

Rubí supera els 6.000 casos de persones amb covid-19

Rubí ha superat aquesta setmana els 6.000 casos de persones que tenen o han tingut covid-19, segons les dades del Departament de Salut. La superació dels 6.000 contagiats va acompanyada d’un empitjorament important en les dades epidemiològiques, amb una velocitat de transmissió de la malaltia molt alta des de fa dies. Cada 100 persones que tenen covid-19, contagien 159 persones més. El risc de rebrot també s’ha enfilat de forma considerable, amb un augment de més de 200 punts fins a arribar a 529.

Tampoc són positives les dades dels ingressos, ja que als hospitals hi ha 27 rubinencs ingressats, tres més que la setmana passada. La bona notícia és que en aquest avenç cap a la quarta onada, a les residències no s’ha registrat encara cap cas de coronavirus.
A Catalunya, la situació és igualment preocupant, tot i que el risc de rebrot és menor (346). Hi ha 1.697 pacients ingressats i 514 a l’UCI.

Increment del ritme de vacunació

Pel que fa a la campanya de vacunació, durant la darrera setmana ha augmentat la població que ha rebut la primera dosi, que ara suposa el 14,8% del total de la població. En canvi, en relació amb la segona dosi, el percentatge gairebé no ha variat i continua al voltant del 4%.
A Catalunya, la població amb la primera dosi és el 18,7%, mentre que la segona l’ha rebuda el 6,1%.

Afectació a les escoles

Pel que fa a la situació a les escoles, hi ha molts grups afectats d’una dotzena d’escoles. Al Mossèn Cinto Verdaguer hi ha dos grups de primària confinats, els mateixos que al 25 de Setembre. Al Ramon Llull i l’Schola n’hi ha un, igual que a l’Escola Balmes. Al Regina Carmeli hi ha tres grups de primària tancats i a l’institut-escola Teresa Altet hi ha un grup de primària i un grup d’ESO. Al Torrent dels Alous i al Duc de Montblanc hi ha un grup d’ESO a casa, mentre que a l’Estatut i a La Serreta hi ha alumnes confinats, però no grups sencers.

Deixa un comentari