Els usuaris dels horts del Castell denuncien que s’està incomplint la Llei de residus en el desallotjament

L’Associació d’Adjudicataris del Mercat repartirà un miler de plantes aromàtiques
19 de mayo de 2022
Brodas Bros presenta a La Sala ‘Dōji’, el seu nou espectacle
19 de mayo de 2022

Els usuaris dels horts del Castell denuncien que s’està incomplint la Llei de residus en el desallotjament

Redacció

Els usuaris del Castell han demanat a la justícia que aturi el desallotjament dels horts i barraques del Castell perquè no s’està complint la Llei de residus, però la jutgessa del contenciós administratiu número 13 de Barcelona considera que no hi ha motius per aturar-lo.

Els afectats han denunciat que les màquines que estan fent la retirada dels elements no estan reciclant el material i en alguns casos l’estan enterrant sota la sorra. També ha alertat d’aquest fet l’Alternativa d’Unitat Popular, que ha confirmat que ha presentat una denúncia.

En les fotografies que han difós els usuaris, es poden observar residus llençats a terra de qualsevol manera, semienterrats i fins i tot peces trencades de material que podria ser fibrociment i que s’ha de retirar amb un protocol específic perquè conté amiant. També es veuen arbres talats sense consideració.

Els afectats van enviar les imatges explicant que “s’incompleix la normativa mediambiental, es contamina el sòl fèrtil” i “s’enterren plàstics, cobertes de fibrociment, fustes, ferros, etc”. La resolució de la jutgessa que ha desestimat la petició encara es pot recórrer.

Per la seva banda, l’Ajuntament de Rubí ha declarat que en les operacions d’enderroc no es fa un triatge ni una separació de residus al moment, sinó que posteriorment es recullen i es porten a una instal·lació de residus, on se separen. El consistori ha afirmat que no és cert que les màquines estiguin trencant planxes de fibrociment, sinó que es tracta d’un altre material molt similar. També ha dit que ha contractat una empresa especialitzada per recollir i retirar les peces de fibrociment que hi ha.

ÚLTIMES NOTÍCIES PUBLICADES