Es torna a disparar el contagi de covid-19 a la ciutat

habitatge
Oberta la convocatòria de la Generalitat dels ajuts per al lloguer
29 de abril de 2021
sto
Crida a la ciutadania a fer un gest simbòlic en memòria de les víctimes del nazisme
29 de abril de 2021

Es torna a disparar el contagi de covid-19 a la ciutat

Després d’uns dies més o menys tranquils en l’àmbit epidemiològic, les dades de contagi de covid-19 tornen a ser negatives respecte a les de la setmana passada. Segons el Departament de Salut, la velocitat de propagació de la malaltia s’ha tornat a disparar i ara cada 100 contagiats, encomanen el virus a 153 persones. El mateix ha passat amb el risc de rebrot, que se situa en 681 quan fa només set dies era de 344. La incidència acumulada a catorze dies també s’ha incrementat fins a més de 400.

Però la pitjor notícia de totes és que el nombre de persones ingressades s’ha multiplicat gairebé per dos. Ara mateix hi ha 43 rubinencs ingressats en els hospitals, 16 més que la setmana passada. Els casos confirmats acumulats des que es va iniciar l’epidèmia el març del 2020 ja sumen oficialment 6.493 i 179 defuncions, de les quals dues s’han produït durant la darrera setmana.

A Catalunya, la situació en el seu conjunt és més favorable, ja que la velocitat de reproducció de la malaltia és d’1,04 i el risc de rebrot està per sota de 300. Hi ha ingressades 1.616 persones i 498 a l’UCI.

Increment del ritme de vacunació

En els darrers dies el ritme de vacunació de la població s’ha incrementat, impulsat per la rebuda de noves dosis de les diferents vacunes que el sistema de sanitat pública està fent servir per a la campanya de vacunació. Així, a Rubí el 19,9% de la població ha rebut la primera dosi de la vacuna, mentre que la pauta completa la té el 7,4% de la població. En l’àmbit català, les dades són més elevades, amb un 23,2% que ha rebut la primera dosi i un 9,6% que ja té la pauta completa.

Elevada incidència als instituts

En relació amb l’afectació de casos positius als centres educatius de la ciutat, la incidència més gran es troba en els centres d’educació secundària. A l’institut L’Estatut hi ha tres grups de secundària confinats, mentre que al Torrent dels Alous, La Serreta, el Duc de Montblanc, el JV Foix i l’Escola Maristes també tenen un grup confinat cadascun.

Pel que fa a la primària, hi ha grups tancats a l’escola Maria Montessori, a la Montserrat, el Mossèn Cinto Verdaguer i el Liceu Politècnic.