Oberta la convocatòria de la Generalitat dels ajuts per al lloguer

cent patins sub-20
El Femení Sub-20 del Cent Patins es classifica pel Campionat d’Espanya
28 de abril de 2021
cap mutua
Es torna a disparar el contagi de covid-19 a la ciutat
29 de abril de 2021

Oberta la convocatòria de la Generalitat dels ajuts per al lloguer

L’Agència de l’Habitatge de Catalunya ha obert la convocatòria d’ajuts al pagament del lloguer per a l’any 2021 per donar resposta a les famílies que necessiten suport per seguir vivint al seu habitatge habitual.

Es tracta d’ajuts que no van destinats a les persones que estan en situació de vulnerabilitat imminent, però que s’hi poden veure abocades si no tenen ajuda per fer front a la despesa del lloguer.

La subvenció pot ser d’un màxim anual de 2.400 euros, és a dir un màxim de 200 euros mensuals i s’ajusta en funció de l’esforç que suposa el pagament. La subvenció pot cobrir entre el 20% i el 40% del lloguer, depenent dels ingressos.

Els límits s’han modificat respecte a anys anteriors per ajustar-los a la realitat del lloguer. A la demarcació de Barcelona el límit és de 800 euros mensuals, quan l’any passat era de 750. Per a famílies nombroses i unitats de convivència amb algun membre amb discapacitat, el lloguer màxim és de 900 euros.

El límit màxim d’ingressos de la unitat de convivència que permet l’accés a la subvenció es determina segons el nombre de membres i la quantia anual de l’Indicador de Renda de Suficiència de Catalunya.

Les sol·licituds es poden presentar fins al 4 de juny i es pot fer de forma telemàtica. Hi ha 20 milions d’euros destinats a aquests ajuts.

Durant el 2020, la subvenció va beneficiar més de 55.000 famílies catalanes. A aquesta, cal afegir els ajuts urgents que presta la Generalitat, el suport a més de 5.000 famílies a través d’habitatges gestionats per l’Agència d’Habitatge de Catalunya i les partides d’urgència relacionades amb la pandèmia. En total, el govern calcula que va donar suport en matèria d’habitatge a 66.000 famílies durant l’any passat.