Estabilització a Rubí de la situació epidemiològica, que segueix sent elevada

asociación de mujeres africanas
Neix una associació de rubinenques d’origen africà per treballar per l’erradicació de la mutilació genital
25 de febrer de 2021
cap mutua
Sense hospital, sense servei d’urgències i amb un CUAP manipulat
25 de febrer de 2021

Estabilització a Rubí de la situació epidemiològica, que segueix sent elevada

La situació epidemiològica a Rubí continua sent estable des de fa dues setmanes, amb lleugeres disminucions dels indicadors que avaluen el nivell pandèmic entre la població, segons les dades del Departament de Salut de la Generalitat.

En la darrera setmana, el risc de rebrot segueix per sota del 300, amb 237, una mica menys que fa set dies. La velocitat de propagació de la malaltia també es manté estable per sota de l’1, en el 0,9, el que vol dir que l’epidèmia no està en creixement. En relació amb la incidència acumulada durant els darrers catorze dies, també s’ha vist lleugerament reduïda fins al 245.

Pel que fa al nombre d’ingressats, aquest també ha disminuït i ara són 21, tres menys que la setmana passada, els rubinencs que estan als hospitals per covid-19. En relació amb la mortalitat, en els darrers set dies ha mort una persona per coronavirus. Des de l’inici de l’epidèmia, a Rubí han donat positiu 5.306 persones i han mort 165.

A la resta del territori català, la situació és força similar a la de Rubí, amb el risc de rebrot en 276 i la velocitat de reproducció de la malaltia lleugerament per sobre de l’1. Als hospitals catalans hi ha ara mateix 1.824 pacients ingressats, mentre que a les UCI hi ha 569.

La campanya de vacunació fa desaparèixer el contagi a les residències de Rubí

Pel que fa al ritme de vacunació, s’han vacunat durant aquests darrers set dies 676 persones amb la primera dosi. Això significa que a Rubí hi ha 1.324 persones amb les dosis completes de la vacuna i 2.689 que ja han iniciat el tractament

D’altra banda, cal destacar que la campanya de vacunació a les residències ha donat els seus fruits. La majoria de residents ja estan vacunats i això s’ha traduït en una davallada dels contagis. Concretament, entre el 21 i el 15 de febrer no s’ha produït cap cas positiu de coronavirus. A més, no hi ha cap persona d’aquest col·lectiu ingressada ni s’ha produït cap mort per covid-19 en aquest període de temps.

Una desena de grups escolars confinats

Pel que fa a la situació de les escoles rubinenques, la incidència també ha disminuït, tot i que lleugerament. Segons les dades de l’Ajuntament de Rubí, actualment hi ha una desena de grups que han hagut de ser confinats.

A l’escola bressol La Lluna, hi ha un grup confinat, i pel que fa a les escoles, a la Ramon Llull hi ha dos grups de primària tancats i a la Mossèn Cinto, un grup, també de Primària. A la Ribas, hi ha confinat un grup de Primària, a la Montserrat, un grup d’ESO i a Maristes un grup de Batxillerat.

En els instituts, La Serreta té un grup tancat de Batxillerat i un altre d’ESO i el JV Foix, un grup de Cicle Formatiu.

Deixa un comentari