La Font del Ferro assumeix el manteniment dels espais verds de totes les urbanitzacions

trens
FGC presenta els nous trens que han d’augmentar la freqüència de pas al Vallès
6 de mayo de 2021
piano
El 10 de maig s’obre la preinscripció a l’Escola de Música i als tallers d’edRa
7 de mayo de 2021

La Font del Ferro assumeix el manteniment dels espais verds de totes les urbanitzacions

Treballador de Font del Ferro, desbrossant. / Localpres-Ajuntament

El Centre Especial de Treball (CET) Forestal i de Zones Verdes de la Font del Ferro ha assumit recentment el manteniment dels espais verds de totes les urbanitzacions de la ciutat. Des del desembre del 2019, treballadors de l’empresa municipal, dedicada a la inclusió social i laboral de les persones amb discapacitat intel·lectual, ja realitzaven aquestes funcions als Avets, La Perla, Can Ximelis, Can Serrafossà i Can Vallhonrat. Ara, han ampliat el seu camp d’acció a les zones residencials situades al nord del municipi.

Les brigades destinades a les urbanitzacions s’ocupen del desbrossament de voreres, escocells i rigoles, marges a tocar de les voreres a tot el sòl municipal, passos entre carrers a les urbanitzacions del sud, i entorn de parades d’autobús i de contenidors. A més, s’encarreguen de netejar d’impropis els espais desbrossats. En principi, aquestes tasques es programen amb una periodicitat de tres cops l’any, tot i que la freqüència pot canviar segons la climatologia.

Els equips de la Font del Ferro actuen per encàrrec de l’Ajuntament. Tal com ha destacat Miguel Ángel Romero, regidor de Manteniment d’Urbanitzacions, “la seva feina permet abordar amb garanties una de les prioritats que ens havíem marcat per a aquest mandat: el reforç del manteniment a les urbanitzacions. L’experiència a les urbanitzacions sud ha estat bona i, per aquest motiu, ara l’hem ampliat a tota la resta”.

El CET Forestal i de Zones Verdes es va crear el 2016 amb l’objectiu de diversificar l’activitat de la societat municipal Font del Ferro i incrementar les possibilitats de contractació de les persones amb discapacitat intel·lectual del municipi.

Amb la recent ampliació de tasques a les urbanitzacions, l’equip ha hagut de contractar nous treballadors i treballadores, sumant actualment un total de 13 peons i cinc monitors.