Forestalia projecta una tercera línia d’alta tensió amb final a Rubí

policia local
Detingudes tres persones després de robar en un habitatge a Can Vallhonrat
19 de abril de 2022
francesca mateo i l'equip
Una científica rubinenca publica un estudi que podria millorar la prevenció d’un tipus de càncer de mama
19 de abril de 2022

Forestalia projecta una tercera línia d’alta tensió amb final a Rubí

Redacció

Un conjunt d’empreses del grup Forestalia Renovables vol impulsar un tercer projecte de línies d’alta tensió amb destí a Rubí. Fa uns mesos va estar en exposició pública un primer projecte per portar energia de diversos parcs eòlics de l’Aragó fins a l’àrea metropolitana de Barcelona. Una línia de 400 kv que recorreria els prop de 300 km que separen Osca i Rubí. També hi ha una segona línia projectada, aquesta de 220 kv, en paral·lel a l’altra i que encara no ha estat en exposició pública.

Ara, s’ha posat en exposició pública un tercer projecte que pretén sumar a aquestes dues línies d’alta tensió una tercera, que discorreria també fins a Rubí, però en aquest cas evacuaria 220 kv a la subestació de Can Jardí, situada més a l’est, dins el polígon de Can Jardí. Aquest nou projecte transportaria l’energia de 14 parcs eòlics situats a Casp i Alcañíz amb una potència que oscil·la entre els 24 MW i els 42 MW. 

La línia estaria inclosa en la mateixa infraestructura de transport que els dos primers projectes però prendria un traçat independent passat Can Serrafossà, just després del torrent de Can Balasc. Així, si en el cas de les dues primeres línies està previst que creuin l’abocador de Can Balasc per arribar a la subestació anomenada Rubí; aquesta línia creuaria la part situada més al nord de l’abocador, i passaria a escassos metres del nucli urbà situat al voltant del camí de Campament. 

L’empresa promotora també posa sobre la taula dos trajectes alternatius per aquest desviament. El primer seria creuant l’abocador de Can Balasc com la resta de les línies i un cop superada la finca, desviar-se fins a Can Jardí. El segon seria desplaçant-se més al nord i ubicant les torres d’alta tensió just enmig del nucli urbà del camí de Campament. 

L’Ajuntament torna a rebutjar la infraestructura

Els primers projectes impulsats per Forestalia per transportar energia eòlica a l’àrea metropolitana de Barcelona van rebre una pluja d’al·legacions per part dels ajuntaments afectats, inclòs el de Rubí, però també per òrgans supramunicipals i la Generalitat de Catalunya.

Després d’anunciar-se aquest tercer projecte, el regidor de Medi Ambient i Transició Ecològica, Andrés Medrano, ja ha avançat que l’Ajuntament estudiarà la documentació per tal de frenar el projecte: “Aprofitarem qualsevol possibilitat de recurs que ens permeti limitar i si pot ser aturar aquesta nova línia d’alta tensió”. 

ÚLTIMES NOTÍCIES PUBLICADES