Inscripció oberta dels cursos per a persones a l’atur o que volen canviar de feina

elena ruiz
La medallista olímpica Elena Ruiz disputarà el Campionat d’Europa Juvenil
20 de agosto de 2021
La Sala acull una nova temporada del Cicle Gaudí, el cinema de producció catalana
23 de agosto de 2021

Inscripció oberta dels cursos per a persones a l’atur o que volen canviar de feina

Les inscripcions per als cursos ja estan obertes. / Ajuntament-Cèsar Font

Rubí Forma començarà al setembre diversos cursos presencials encaminats a millorar les competències de la ciutadania rubinenca que està en situació d’atur o que vol canviar de feina. La preinscripció per aquests cursos es pot fer de manera telemàtica a través de la pàgina web del Rubí Forma.

En l’àmbit dels idiomes, hi ha dues propostes, un curs d’anglès A2A de 75 hores que començarà el 6 de setembre i un espai de conversa de nivell intermedi que comença el 27 de setembre i consta de 25 hores. Els dos cursos s’adrecen a persones ocupades.

Per a les persones que vulguin obtenir el certificat ACTIC (nivell 1), que acredita les competències en tecnologies de la informació i la comunicació, es farà un curs de 25 hores el 23 de setembre. En aquest cas, es formarà els assistents en els diferents continguts que s’exigeixen a l’examen i que també els permetrà fer una simulació de prova.

Per a les persones que vulguin aprendre a fer servir les xarxes socials de forma professional, poden participar en una formació de 30 hores on s’abordarà el funcionament de les principals xarxes i blogs, a més de temes de ciberseguretat o control d’imatges. L’acció s’iniciarà el 13 de setembre i està subvencionada pel Servei d’Ocupació de Catalunya i el Fons Social Europeu.

També relacionat amb la tecnologia, el 4 d’octubre està programat un curs de sis hores on s’ensenyarà a fer servir aplicacions mòbils per obtenir informació sobre llocs de feina vacants, presentar-hi candidatura i mostrar el perfil propi de formes diferents.

Per a aquelles persones que estiguin buscant feina, s’ha programat igualment l’acció de 20 hores ‘Orientació laboral: adaptació al mercat de treball’, que té com a objectiu capacitar els demandants d’ocupació en qüestions com l’autoconeixement, la definició dels objectius professionals o l’anàlisi del mercat laboral. El curs arrencarà el 18 d’octubre.

Per últim, està prevista una acció dirigida a empresaris i responsables de recursos humans a través del curs ‘Selecció de personal a través dels valors’, durant la qual persones amb paràlisi cerebral mostraran als participants la importància dels valors. La formació es farà el 21 de setembre.

En relació als cursos de llarga durada, està prevista una formació de 200 hores sobre cuina i restauració bàsica que es farà entre l’octubre i el desembre. També hi ha una formació de 920 h que començarà al desembre i que forma persones en el camp de l’administració i la gestió empresarial a través de la simulació d’empreses.