Jornada per animar les empreses a contractar a través de l’FP Dual

Més val prevenir, que curar: Forescat, especialistes en neteja de parcel·les, tala d’arbres i treballs forestals
3 de junio de 2022
ramon batalla riera
Ramon Batalla ens redescobreix la Riera amb una mostra d’imatges a l’Antiga Estació
3 de junio de 2022

Jornada per animar les empreses a contractar a través de l’FP Dual

L’Ajuntament, a través del Consell de la Formació Professional de la ciutat, ha organitzat en col·laboració amb l’Alianza de l’FP Dual una jornada especialitzada per mostrar els beneficis de la Formació Professional Dual per a l’empresariat.

L’alcaldessa, Ana M. Martínez, va obrir la sessió constatant el compromís municipal per fomentar la Formació Professional i, en especial, la modalitat dual com a part indispensable de les polítiques d’ocupació i de creixement econòmic de la ciutat. “Som una de les primeres administracions catalanes que ha contractat alumnat en modalitat FP Dual amb resultats excel·lents i ara iniciem la selecció de 10 alumnes més de cara al curs vinent”, ha explicat la màxima edil.

Martínez també ha reclamat un cop més que “els municipis puguin tenir veu i vot en la planificació dels cicles de formació professional. Només així garantirem la inserció laboral de l’alumnat a la ciutat i, alhora, dotarem de personal qualificat les nostres empreses”.

Xavier Fabregat, assessor d’empreses de l’Alianza para l’FP Dual, i Núria Rosselló, coordinadora de formació de Rubí Forma van repassar els punts claus del sistema educatiu i les característiques de la Formació Professional i la Formació Professional Dual, parant especial atenció a com es pot implementar un projecte d’FP dual a l’empresa. “El més important és la combinació de l’aprenentatge de l’alumne a l’escola i l’aprenentatge que fa l’alumne a l’empresa. És cabdal que les empreses comencin a agafar aquest rol d’empreses formadores. Aquesta corresponsabilitat és el que fa que l’FP Dual sigui un model d’èxit”, ha argumentat Fabregat.

Durant la seva intervenció, Rosselló ha explicat el model de FPO – Dual, un programa impulsat pel Servei d’Ocupació de Catalunya (SOC) a través del qual l’alumnat té un contracte de treball a jornada completa i obté un certificat de professionalitat amb formació presencial. En aquest cas, l’empresa no ha de donar part del currículum formatiu.

Representants dels centres educatius i formatius de Rubí van detallar l’oferta de Formació Professional Integrada de la ciutat des de les professions. Hi va participar l’institut La Serreta, el JV Foix, l’Estatut, l’Escola d’Art i Disseny edRa, el Col·legi Regina Carmeli, l’Escola Montserrat i CEM Formació. Finalment, es van presentar dos casos de bones pràctiques d’FP Dual a partir dels testimonis de les empreses locals Jovi i Som Confort Solar.

Víctor García, regidor d’Ocupabilitat i Educació, va agraint a empreses i centres educatius la seva participació en la jornada, que va acabar amb una visita als tallers de Rubí Forma.