La Biblioteca ofereix una Guia de recursos per a la diversitat funcional

comuns
En Comú Rubí torna a impular un concurs per destinar els seus excedents de sou
19 de octubre de 2021
full colors
El festival Full Colors transforma la plaça Josep Tarradellas en una mostra d’art urbà
20 de octubre de 2021

La Biblioteca ofereix una Guia de recursos per a la diversitat funcional

La Biblioteca conté un ampli ventall de recursos que poden utilitzar les persones amb diverses discapacitats.

La Biblioteca ha editat la ‘Guia de recursos per a la diversitat funcional’, un document que posa a disposició de tots els usuaris i que ha estat elaborat amb el suport de l’Oficina d’Atenció a la Diversitat Funcional.

El document pretén donar resposta a les necessitats educatives específiques de les persones amb capacitats diverses i dificultats d’aprenentatge, facilitar-los l’accés a la lectura i a la informació i posar al seu abast espais de normalització.

També vol ser útil per l’entorn familiar d’aquestes persones, dels educadors, els estudiants i el públic en general.

La guia inclou un apartat de llibres adaptats per tipologies, on es detalla a qui s’adrecen i on es poden localitzar. Hi figuren llibres amb Sistema Pictogràfic de Comunicació, amb escriptura en braille, en llengua de signes, amb sistema de lectura fàcil, material per treballar conceptes bàsics, audiollibres, llibres sense mots, sensorials i amb lletra gran. També hi ha apartats específics sobre llibres per la sensibilització sobre la discapacitat i publicacions científiques i de divulgació.

La Biblioteca recull en aquesta nova guia un capítol dedicat als jocs, on es poden trobar referències a la zona de videojocs de l’equipament i a l’espai #RubiPlay, on tothom pot gaudir de jocs de taula o agafar-los en préstec.

També hi consten aquelles activitats que s’adapten a les persones amb necessitats especials, com ara l’Hora del conte o els clubs de lectura fàcil en català i castellà. El document es complementa amb un apartat sobre els materials de suport i els espais dels quals disposa la Biblioteca, així com un altre apartat dedicat a donatius on es descriuen els requisits que s’han de tenir en compte per donar material adaptat a diferents necessitats lectores.

K

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *