L’Ajuntament consciencia sobre alimentació saludable repartint mandarines pel Dia Mundial de la Salut

aran pina
Aran Pina es proclama subcampió d’Espanya de waterpolo amb la selecció catalana infantil
7 de abril de 2021
contenidor
Oberta l’exposició pública de l’esborrany de l’Ordenança de residus i neteja viària
7 de abril de 2021

L’Ajuntament consciencia sobre alimentació saludable repartint mandarines pel Dia Mundial de la Salut

Coincidint amb la commemoració del Dia Mundial de la Salut aquest dimecres, l’Ajuntament de Rubí ha decidit impulsar una campanya d’alimentació saludable, incidint en la necessitat d’augmentar el consum de fruites i verdures. La proposta aprofita la coincidència del Dia Mundial de la Salut amb l’Any Internacional de les Fruites i les Verdures declarat per l’assemblea de l’ONU.

Així, entre les 10.30 h i les 13.30 h, personal de Salut Pública del consistori està repartint mandarines a les persones que s’hi acosten i les informa sobre el vincle que existeix entre la nutrició i la salut. Està previst que es reparteixin 30 kg d’aquesta fruita d’hivern gràcies a la col·laboració de l’Associació d’Adjudicataris del Mercat.

Durant tota la setmana, el perfil d’Instagram de l’Ajuntament publicarà, a forma de joc, petits qüestionaris del tipus vertader o fals amb la intenció de donar a conèixer informació útil sobre el consum de fruites i verdures, i també de desmuntar algunes falses creences al respecte. També s’han col·locat dues pancartes a dos punts diferents de l’illa de vianants: “Aquestes accions responen de manera directa a un dels objectius que ens hem marcat dins del procés d’elaboració del nou Pla local de salut, com és la promoció d’hàbits saludables entre la ciutadania”, ha explicat la regidora de Salut Pública, Marta Oliva.

Dins de l’Any Internacional de les Fruites i Verdures, l’Agència de Salut Pública de Catalunya ha posat a disposició de la ciutadania un espai web que inclou notícies, consells, receptes i material divulgatiu divers en relació a aquests productes. La pàgina allotja també una secció on s’aclareixen alguns mites sobre les fruites i hortalisses des del punt de vista nutricional, gastronòmic i de seguretat alimentària, entre altres.