L’Ajuntament dobla les hores d’atenció psicològica a la infància víctima de violència masclista

Rubí Acull
Taula rodona sobre com acollir joves migrants tutelats i extutelats
19 de mayo de 2021
reciclatge
Reactiven la campanya per promoure el reciclatge de vidre als comerços de restauració de la ciutat
19 de mayo de 2021

L’Ajuntament dobla les hores d’atenció psicològica a la infància víctima de violència masclista

L’Ajuntament de Rubí ofereix des d’aquesta setmana el doble d’hores d’atenció psicològica a fills i filles de dones que pateixen violència masclista, de 4 hores mensuals a 8. L’objectiu d’aquest reforç del Servei d’Informació i Atenció a les Dones (SIAD) és oferir una resposta integral a les dones que faciliti la recuperació tant de les dones que pateixen violència masclista com dels seus fills i filles que també en són víctimes.

L’atenció psicològica a fills i filles de dones que pateixen violència masclista és un servei presencial i gratuït que s’ofereix des del SIAD. Els casos els deriven les mateixes psicòlogues del SIAD que atenen a les dones que pateixen situacions de violència masclista. Segons les dades de la memòria 2020 del SIAD, un 99,22% del total de dones ateses pel servei són mares.

Segons la regidora d’Igualtat, Yolanda Ferrer, “hem  detectat que una de les grans preocupacions de les dones és com afecta aquesta situació de violència als seus fills i filles. Poder ampliar el servei permetrà atendre més menors i acompanyar millor tot el procés de recuperació, tant de les dones com dels seus fills i filles”.

Des del mes de març, Rubí disposa del Pla d’igualtat per la ciutadania de Rubí (2021-2024) que compromet al consistori a desenvolupar accions per continuar impulsant la igualtat efectiva entre homes i dones, per revertir les desigualtats de gènere i en especial, per erradicar les violències masclistes.