L’Ajuntament instal·la una vintena d’aparcaments de bicicleta en equipaments i escoles

El ‘Veinti’ guanya el San Cristóbal i es col·loca líder en solitari
26 de octubre de 2021
Els jutjats de Rubí deneguen l’ordre de protecció en el 80% de les denúncies per violència masclista
27 de octubre de 2021

L’Ajuntament instal·la una vintena d’aparcaments de bicicleta en equipaments i escoles

El consistori vol inculcar l’ús de la bicicleta com a transport entre els infants. / Ajuntament-Localpres

L’Ajuntament de Rubí ha instal·lat més d’una vintena d’aparcaments de bicicleta a l’exterior de diversos centres educatius i equipaments municipals amb l’objectiu és promoure l’ús d’aquest vehicle. Es tracta d’una de les mesures contemplades en el Pla director de la bicicleta i dels vehicles de mobilitat personal (VMP) 2021-2027 que es va presentar tot just fa una setmana.

El regidor de Mobilitat i Accessibilitat, Rafael Güeto defensa que “aquesta actuació s’emmarca en la voluntat de promoure i incentivar la utilització de la bicicleta per moure’s per la ciutat, donant alternatives als rubinencs i les rubinenques per tal que evitin l’ús del cotxe”. Segons el regidor, és necessari inculcar aquesta nova mobilitat des de ben petits per aconseguir un canvi de tendència cap a una mobilitat més sostenible. Per aquest motiu, la majoria dels aparcaments s’han ubicat a les escoles.

Els nous aparcaments de bici s’han situat a les escoles 25 de Setembre (6 unitats), Ramon Llull (5 unitats), Montessori (8 unitats), a la Masia de Can Serra (2 unitats), al Rubí Forma (3 unitats), a l’OAC Centre (2 unitats) i a l’edifici que acull les àrees de Planificació Urbana i de Sostenibilitat i Serveis Municipals (1 unitat).