L’Ajuntament obre dues línies de subvencions amb 108.000 euros per facilitar l’accés a l’habitatge

temps mort selecció
La selecció espanyola cau per la mínima davant Països Baixos, en un partit on la rubinenca Elena Ruiz deixa grans sensacions
28 de julio de 2021
plaça Salvador Allende
El govern tomba la proposta d’ERC per garantir espais d’ombra en parcs i places argumentant que les accions ja s’estan realitzant
29 de julio de 2021

L’Ajuntament obre dues línies de subvencions amb 108.000 euros per facilitar l’accés a l’habitatge

L’accés a l’habitatge és un problema social. / Arxiu Iban Coca

L’Ajuntament ha obert dues noves línies de subvencions per facilitar l’accés a l’habitatge i el pagament de les despeses bàsiques que hi van vinculades. A través d’aquestes ajudes, es vol lluitar contra el risc d’exclusió social residencial.

El consistori destinarà 108.000 euros a aquestes subvencions durant l’exercici 2021 que s’adrecen a grups de població amb dificultats d’allotjament especials que no siguin perceptors d’ajuts d’urgència social

Les subvencions es divideixen en dues tipologies. Una és per a sufragar despeses generals de l’habitatge i una altra, destinada a joves i famílies monoparentals, per a despeses relacionades amb la tramitació dels lloguers.

Pel que fa  a la primera línia, es consideren despeses generals de la llar les que es deriven dels subministraments d’aigua, gas i electricitat, les quotes hipotecàries, la taxa d’escombraries, les quotes ordinàries i extraordinàries de la comunitat de propietaris i les primes de les assegurances de danys de l’habitatge, entre d’altres. Per optar a aquesta modalitat de subvencions caldrà justificar que les despeses relacionades amb l’habitatge suposen més del 30% dels ingressos de la unitat de convivència.

La dotació econòmica total d’aquesta línia és de 65.000 €. En funció del total d’ingressos de la unitat de convivència, s’han establert tres trams amb imports màxims d’ajuts de 175, 140 i 70 €, respectivament.

La segona modalitat es destina a persones joves fins als 34 anys i famílies monoparentals per fer front a les despeses de formalització de nous contractes de lloguer i subvenciona les despeses per l’arrendatari de gestió immobiliària, de formalització del contracte d’arrendament i les despeses de notaria i registre.

“Aquesta segona línia d’ajudes està molt dirigida a donar suport a l’emancipació de les persones joves del municipi que plantegen l’accés a l’habitatge com una de les seves principals preocupacions i, alhora, fomenta el lloguer com a opció vital”, ha argumentat la regidora d’Habitatge, Ànnia García.

En aquesta línia de subvencions, hi ha una dotació de 43.000 €. L’import màxim dels ajuts serà de 950 €.

La ciutadania podrà presentar les seves sol·licituds entre el 13 de setembre i el 15 d’octubre de 2021, ambdós inclosos, a l’Oficina d’Atenció a la Ciutadania (OAC) o a la Seu electrònica.

L’alcaldessa, Ana M. Martínez, ha ressaltat que “en matèria d’habitatge, ens calen polítiques valentes i això vol dir invertir-hi diners. Veure i detectar les necessitats de la població i acompanyar-la responen en la mesura del possible a aquestes necessitats”.

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *